Salla Simukka: Takatalvi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Takatalvi on Tapiosta ja Moonasta kertovan sarjan kolmas osa. Tapio käy vielä yläastetta, kun Moona on jo toista vuotta lukiossa, mutta ystävyys toimii silti vielä. Kummallakin on ongelmia ihmissuhteiden kanssa. Tapion äitien suhde on koetuksella ja kaveri on onnettomasti rakastunut. Moona ei tule enää toimeen yhtä hyvin ystäviensä kanssa ja lukiossakin on yksi kiinnostava poika, joka on kuitenkin varattu. Lisäksi Moonan äidinkielenopettajalla on oleellinen osa tarinassa.

Kirjan voi lukea, vaikka aikaisemmat osat olisivatkin jääneet lukematta. Menneisiin tapahtumiin viitataan kuitenkin sen verran, että kärryillä pysytään myös niiden suhteen. Tarina ei sinänsä ole kauhean ihmeellinen ja ihmissuhdeongelmat ovat aika perustavaraa nuortenkirjoissa.

Tämä kirja kannattaa kuitenkin lukea, kun ihan kaikki ei kuitenkaan ole sitä valtavirtaa: Tapiolla on kaksi äitiä, lisäksi Moonan opettaja on aika mielenkiintoinen ja tunteita herättävä hahmo. Lisäpisteitä kirjalle tulee Simukan tavasta kirjoittaa sujuvaa tekstiä. Myös muita hänen kirjojaan kannattaa kokeilla.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...