Helmi Kekkonen: Tämän naisen elämä

Tämän naisen elämä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Helena on nuori, ihan liian nuori, kun äiti kuolee. Helena jää isänsä kanssa ja on vaan aikuistuttava, vaikka ei ole äitiä siinä vieressä.

Hyvin pian käy ilmi, että äiti oli sairas, äiti vaan olisi nukkunut, vaikka oli jouluaatto. Lahjoja ei saanut avata, koska äiti nukkui ja avataan lahjat sitten kun äiti on hereillä. Miten lapsi voi ymmärtää sen, miksi äiti aina lepää, miten voi käsittää, että äiti on sairas?

Kun äiti sitten kuolee, päättää päivänsä, Helena ajattelee, että se oli hänen vikansa.

Isä on suruissaan, mutta yrittää olla Helenalle se vanhempi, ainoa, vaikka onneksi on Leea, äidin sisko, joka piipahtaa aina välillä. Hoitaa arkisia asioita ja muistuttaa äidistä, on yhtä kaunis. Leea halaa Helenaa, keittää kahvit ja laittaa ruokaa.

Helena on vihainen äidille ja sitten taas kaipaa häntä tavattomasti. Kasvaa ja aikuistuu, seurustelee Johanneksen kanssa, sitten Paulin, eikä halua puhua äidistään. Hän kuitenkin muistelee kaikkea, käy läpi kaiken sen, mikä on jo mennyttä.

Helmi Kekkonen osaa kertoa, valaa tuntemuksia ymmärrettävään muotoon. Hän on luonut Helenasta henkilön, joka elää ja kokee, tuntee ja suree, joka kasvaa naiseksi ja kärsii syyllisyydestä.

Koskettava kirja kenelle tahansa, sillä kukapa olisi surulta välttynyt.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 193 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...