Lucia Berlin: Tanssia ruusuilla ja muita kertomuksia

Tanssia ruusuilla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tanssia ruusuilla on toinen osa Siivoojan käsikirjaa. Englanniksi nämä ilmestyivät yhtenä osana, Aula & Co jakoi kahteen. Taloudellisesti ratkaisu on varmasti perusteltu, eikä taiteellisestikaan ongelmallinen: toimii tämä näinkin.

Samanlaisella linjalla kuitenkin jatketaan. Lucia Berlinin (1936–2004) novellit ovat omaelämäkerrallisia ainekseltaan, usein toistuvana teemana on syöpää sairastava sisko Sally, jonka luona Meksikossa Lucia asui.

Novellit ovat hienoja vilkaisuja maailmaan, jossa on köyhyyttä, vastoinkäymisiä, alkoholismia, mutta myös rakkautta, huumoria, yllättäviä kohtaamisia. Erilaisia näkökulmia riittää. Lucia Berlin kirjoittaa hyvin, tekstissä on terää ja potkua.

Kokoelman osat ovat samanarvoisia, ne voi lukea kummassa järjestyksessä tahansa. Suosittelen ehdottomasti lukemaan molemmat, Berlin on suosikkinovellistejani.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...