Marjut Hjelt ja Daga Ulv: Tarujen hevoset : aavehevosesta yksisarvisiin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ihmisen ja hevosen yhteinen historia kattaa vuosituhansia joten ei ihme, että eri kulttuureista ja historian syövereistä löytyy hevosiin liittyviä myyttejä ja taruja vaikka millä mitalla. Hevosten ystäville Tarujen hevoset : aavehevosesta yksisarvisiin onkin erinomainen valinta, sillä se antaa monipuolisen kattauksen hevosiin liittyvää mytologiaa. Kirja on jaettu kolmeen osaan. Ensimmäisessä osassa käsitellään yliluonnollisia hevosia ympäri maailman, mukana on myyttejä muiden muassa kelteiltä, Pohjois-Amerikan intiaaneilta, viikingeiltä ja toki myös muinainen Kreikka on päässyt mukaan.

Toisessa osassa esitellään kuuluisten historiallisten henkilöiden hevosia, tässä ryhmässä ovat mukana muiden muassa Aleksanteri Suuren legendaarinen ratsu Bukefalos, Napoleonin omistamat Marengo ja Vizir sekä El Cidin uskollinen Babieca. Myös suomalainen Jacob de la Gardien hevonen Puntus on päässyt mukaan.

Viimeisenä kirjassa esitellään vielä kuuluisia hevosia kirjallisuudesta. Noloa kyllä, en tajunnut ennen tätä kirjaa, että Anne Sewellin Uljas musta ja Walter Farleyn Musta orhi ovat aivan eri kirjoja. Mieleeni on jäänyt lapsuudesta erinomainen elokuva The Black Stallion, jonka aina kuvittelin pohjautuvan nimenomaan Sewellin teokseen.

Vaikka kirja ei hirvittävän paksu olekaan, on se sisältönsä puolesta kuitenkin yllättävän monipuolinen. Se ei ole ihme, sillä vilkaisu laajaan lähdeluetteloon paljastaa, että kirjoittaja Marjut Hjelt on paneutunut taustatyöhön tosissaan. Kuvituksesta on vastuussa maan mainio Daga Ulv, joka on kunnostautunut erityisesti eläinten kuvittamisessa. Lopputulos on tälläkin kertaa oikein erinomaista työtä.

Tyylikäs tietopaketti onkin hyvä lahjaidea hevosista ja niiden historiasta kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Suosittelen!

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...