Vilja-Tuulia Huotarinen (toim.): Taskunovellit

Taskunovellit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Taskunovellit tarjoilee novellin teemavuoden kunniaksi ja kirjailija Vilja-Tuulia Huotarisen aloitteesta 12 näkemystä suomalaisesta novellista. Mukana on niin tunnettuja prosaisteja kuin uudempiakin tuttavuuksia. Tekstien ainoa rajoite on ollut 6500 merkin maksimimitta, mutta mukana on myös yksi sarjakuvanovelli.

Taskunovelleihin tiivistyy tämänhetkinen Suomi leipäjonoista kesämökille, koulunpenkiltä vanhaan Civikiin ja vuokra-asunnosta navetan ylisille. Maailma on raadollinen paikka, ja joskus se on hyvin pienestä kiinni. Tuomas Kyrö ja Petri Tamminen tarjoilevat huumoria, kun taas Sirpa Kähkönen ja Laura Lindstedt käsittelevät nuoruuden sydänsuruja. Ville Hytösen tekstistä nousee vahva testosteronin löyhkä, ja Anu Holopainen kuljettaa lukijansa lapsuuden kesään. Eniten mieltäni vaivaamaan jäi Tiina Raevaaran novelli Puutarhurin tyttäret.

Tekstit ovat helppoja lähestyä eivätkä ne ole kovin vaikeatulkintaisia. Novellit sopivat varmasti hyvin niin koulujen äidinkielentunneille kuin kiireisen lukijan iltahetkeen. Yhteistä niissä on se, miltä suomalaisuus näyttää ja tuntuu. Koti­maa esittäytyy yhtä melankolisena ja haikeana kuin vanhoissa kansanlauluis­sa ikään. Mihin se koira karvoistaan pääsisi – ja juuri siksi suosittelenkin teos­ta kaikille, jotka ovat valmiita tarttumaan tuttuun, mutta antamaan itsensä silti yllättyä.

Heidi V.

Kieleen ja kirjallisuuteen intohimolla suhtautuva Heidi Viherjuuri asuu ja työskentelee tällä hetkellä Saksassa. Innostuu tulevaisuuden klassikoista ja novelleista ja pitää kielitajuaan yllä lukemalla uutta kotimaista proosaa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...