Robert Kirkman: The Walking Dead : Seitsemäs kirja

The Walking Dead: Seitsemäs kirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kovasti odotettu Walking Dead jatkuu jälleen. Tämänkertainen albumi on jo sarjan seitsemäs ja koostuu lehden numeroista 73–84. Sarja on voittanut kahdesti parhaan jatkuvan sarjan Eisner-palkinnon, joista toinen on ajoittunut samaan vuoteen, kuin tämän kokoelman lehdet ovat ilmestyneet.

Alkuperäinen selviytyjäryhmä on kärsinyt kovia, mutta löytänyt uuden turvapaikan. Turvallisen tuntuinen lähiö ja sinne jo asettunut ystävällinen yhteisö vaikuttaa jopa liian hyvältä.

Ongelmia on kuitenkin kylvetty alkuperäisten ryhmäläisten keskuuteen ja eri ryhmien välille. Samalla ympäristö on vaarallinen kuten aina. Herääkin kysymys onko ryhmä vihdoin löytänyt turvallisen ympäristön?

Maanläheinen Walking Dead on ollut yksi suosikkisarjakuvistani pitkään. Selviytyjäjoukon synkkä matka on ollut kohtuullisen pitkä. Hahmoihin on ehtinyt kiintyä ja Egmontin tasainen julkaisutahti on myös kiitettävää.

Mustavalkoinen ilmaisu toimii edelleen hyvin. Ensimmäisissä osissa oli hieman vaikeuksia erottaa tiettyjä hahmoja toisistaan, mutta sarjan edettyä ovat hahmot saaneet yksityiskohtia, joiden avulla erottaa ne toisistaan. Taiteesta ei ole pahaa sanottavaa muutenkaan: toiminta tuntuu toiminnalta ja epäkuolleet näyttävät pelottavilta.

Toki sarja ei ole täysin ongelmaton. Sarjan juonikuvio on varsin yksinkertainen selviytymistarina, jossa henkilöryhmä siirtyy paikasta toiseen uhkien seuraamana. Joihinkin lukijoihin tämä vetoaa, toiset saattavat sen takia turhautua. Hieman vaihtelua kaavaan tuodaan muiden ulkoisten uhkien (selviytyjäryhmien) kohtaamisella ja mielenterveyden ongelmien käsittelyllä. Pohjimmiltaan sarja aina kuitenkin kääntyy laahustaviin epäkuolleisiin ja näiltä selviämiseen.

Zombie-viihdettä on viime vuosina tullut varsinkin englanniksi tarjolle tolkuttoman paljon. Hyvin pieni osa siitä on laadukasta. Kirkmanin The Walking Dead -sarja ehdottomasti kuuluu tähän laadukkaaseen osioon. Epäkuolleet jatkavat vaellustaan, eikä loppua sille ole näkyvissä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...