Naomi Novik: Jadevaltaistuin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Temeraire-lohikäärmeen ja kapteeni Will Laurencen tarina jatkuu siitä, mihin se Kuninkaan lohikäärmeessä jäi. Kun selvisi, että Temeraire on todella harvinainen kiinalainen lohikäärme, tapahtumat saavat synkän käänteen: kiinalaiset vaativat Temerairea palautettavaksi Kiinaan. Laurencea tällainen ajatus ei luonnollisestikaan miellytä, eikä Temerairekaan lämpene Willistä eroamiselle.

Kun Britannian hallitus ei vastustele, matkalle Kiinaan on lähdettävä. Tilanne vaikuttaa pahalta. Lukija toki tietää, ettei matkalla ihan mahdottoman kamalasti voi käydä, kun kirjasarja jatkuu vielä muutamalla kirjalla, mutta siinäpähän saa jännittää, kuinka pitkin matkaa vaikeammaksi käyvästä tilanteesta selvitään.

Kirjasta suuri osa vietetään merellä – merimatka Kiinaan lohikäärmeenkuljetuslaivalla kestää kuukausia, eikä matkasta selvitä ilman monenlaisia sattumuksia. Toimintaa riittää, mutta myös ajateltavaa: Temeraire osoittautuu jälleen kerran fiksuksi lohikäärmeeksi ja tapa, jolla lohikäärmeitä Kiinassa kohdellaan, herättää Temerairessa hieman kiusallisiakin kysymyksiä.

Sarja saa siis arvoistaan jatkoa. Poliittinen juonittelu on viehättävää, kiinalaisen eksotiikan kuvaus värikästä ja tapahtumissakin tarpeeksi potkua. Joku voi ehkä kokea pitkällisen merimatkailun vähän tylsäksi, toisaalta tarina kulkee vähemmän tuttuja latuja kuin sarjan aloitusosa. Joka tapauksessa pakkohan Temerairen tarinan seuraamista on jatkaa tämänkin jälkeen!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...