Edward St Aubyn: Toivoa sopii

Toivoa sopii

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Toivoa sopii kokoaa samoihin kansiin Patrick Melrosen tarinan kaksi viimeistä osaa. Kolme ensimmäistä osaahan julkaistiin kokonaisuutena Loistava menneisyys. Äidinmaitoa ja Loppujen lopuksi ovat suoraa jatkoa edellisille, joten jos et ole vielä lukenut ensimmäistä osaa, aloita siitä.

Äidinmaitoa sijoittuu Patrick Melrosen elämässä vaiheeseen, jossa Patrickin äiti Eleanor viettää viimeisiä vuosiaan. Patrick viettää perheineen kesiä Saint-Nazairen kesäasunnossa, mutta aika on käymässä vähiin – sekä äidin, että kesäasunnon. Patrick ei nimittäin peri Saint-Nazairea, vaan Eleanor aikoo testamentata sen hyväntekeväisyyteen, säätiölle jota Patrick luonnollisesti pitää silkkana huijarilaumana.

Loppujen lopuksi on sitten viimeinen tilinpäätös, Patrickin äidin hautajaiset, joissa Patrick saattelee hautaan myös vanhempiensa henkistä perintöä: jo aiemmin kuolleen sadistisen raiskaajaisän ja äidin, joka ei suojellut Patrickia ihmishirviöisältä vaan ohjasi tarmoaan muiden auttamiseen.

Lukija saa sitten nauttia hyvin pisteliäästä ja purevasta kuvauksesta englantilaisen yläluokan rappiollisesta elämästä. Huumesekoiluja ei tällä kertaa tarvitse lukea, mutta eipä Patrickin elämä ihan täysin raiteilla mene. Vaimo on ja kaksi varsin mainiota lasta, mutta Patrickilla on alkoholiongelmansa ja irtosuhteensa seksinhimossaan.

Tämä jälkimmäinen osa ei ole aivan Loistavan menneisyyden veroinen vangitsevuudessaan, mutta jos ensimmäisestä osasta nautti, niin tokihan tämä kokonaisuuden loppupuolikin kannattaa ehdottomasti lukea.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...