Marko Hautala: Torajyvät

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jakob Mört haaksirikkoutui 1600-luvulla ulkosaaristossa, kun häntä oltiin kuljettamassa tuomittavaksi noituudesta syytettynä. Mörtillä oli mukanaan pussillinen jyviä ja syvä vakaumus.

2000-luvulla Spegelön saarella asuu Markus, kolarissa aivovaurion saanut nuori mies. Saarelle kutsutaan Jenni, Markuksen entinen tyttöystävä, ja Aaron, Jennin mies ja Markuksen isä sekä Liisa, Markuksen äiti.. Sovintoa tekemään, ainakin kutsun mukaan, mutta onko sovintoon aineksia?

Spegelöllä painaa Mörtin ja torajyvien perintö. Hautala rakentaa saaresta epämiellyttävän paikan, alusta pitäen, ja virittää tunnelmaa pikkuhiljaa kiperämmäksi ja kiperämmäksi. Saaren tunnelma on lukijalle herkullisen kauhistuttava.

Tuloksena on paikoin sekavaksikin äityvä, mutta silti varsin kiehtova tarina, joka tempaisee mukaansa. Mikä Mörtin ja torajyvien perintö oikein on? Jos Käärinliinoissa jäi vaivaamaan lopun avoimuus, tässä tarina saa ratkaisunsa vahvemmin. Lopetus on kieltämättä mielenkiintoinen ja palkitsee lukijan.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...