Celeste Ng: Tulenarkoja asioita

Tulenarkoja asioita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tulenarkoja asioita on yksi niistä kirjoista, jotka alkavat lopputilanteestaan. Shaker Heightsin ihanneyhteisössä palaa talo, kun Richardsonin perheen kuopus Isabelle polttaa perheen kodin.

Jälkeenpäin kaikki voivat tietysti viisastella, miten tämä nyt oli ollut jo nähtävissä ja kuinka Izzy oli ihan sekopää muutenkin.

Sitten kirja palaa vähän taaksepäin ja alkaa keriä auki tilannetta, miten tähän päädyttiin. Asiaan liittyvät Richardsonin perheen vuokralaiset, liikkuvaa elämäntapaa pitävä valokuvataiteilija Mia Warren ja tämän tytär Pearl, joka ystävystyy Richardsonin lasten kanssa. Toinen kulma on McCulloughin pariskunnan adoptoima paloasemalle hylätty Mirabelle-vauva – vaiko sittenkin May Ling?

Shaker Heights on suunniteltu yhteisö, jossa uskotaan, että pitkä lista sääntöjä takaa sen, että kaikki sujuu hyvin. Perheenäiti Elena Richardson on elänyt koko elämänsä Shaker Heightsin hengessä ja sääntöjä noudattaen, Mia taas tuntuu olevan täysin päinvastainen kaikessa vapaudenkaipuussaan. Sellaisen käytöksen takana on oltava jotain omituista ja salattua, tuumii Elena, ja alkaa penkoa Mian menneisyyttä.

Onhan siellä, kaikenlaisia salaisuuksia, ja lisää salaisuuksia syntyy koko ajan, kun Richardsonin lapset viettävät normaalia teinielämää Pearlin kanssa.

Keskeisiä teemoja salaisuuksien lisäksi ovat hyväosaisten pohjaton hyvä tahto, mutta heikko ymmärrys huonompiosaisia kohtaan, erilaiset tavat olla äiti, epäilys omia valintoja kohtaan – olisiko sääntöjen mukaan elänyt halunnut kuitenkin toimia toisin, onko omaa tietään kulkenut sittenkin menettänyt jotain? Joka tapauksessa Celeste Ng kirjoittaa taitavasti ja myötätuntoisesti, kirja on mukavan lämminhenkinen päähenkilöitään kohtaan.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...