Riad Sattouf: Tulevaisuuden arabi : Lapsuus Lähi–idässä (1978–1984)

Tulevaisuuden arabi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun Riad Sattouf oli kaksivuotias, hänen isänsä, Ranskassa historiaa opiskellut syyrialainen, sai professuurin Libyasta. Kiivaana panarabialaisen aatteen kannattajana isä ottaa kultakutrisen poikansa ja ranskalaisen vaimonsa mukaan ja muuttaa Muammar Gaddafin diktatuuriin. Hän uskoo, että Gaddafi on sivistynyt johtaja, joka koulutukseen panostamalla saisi syntymään ihannevaltion. Totuus on kuitenkin toinen, ja Sattoufit jättävät Libyan.

Pari vuotta myöhemmin Sattoufin perheen matka jatkuu isän kotikulmille Syyriaan Homsin lähelle. Vallassa on presidentti Hafez al Assad, nykyisen presidentti Bashar al-Assadin isä. Länsimaisin silmin katsottuna myöskään Syyriassa asiat eivät ole järin hyvin, ja Riadin on vaikea sopeutua sukulaistensa keskelle. Onhan hän kielitaidoton, pieni ja erikoisen näköinen.

Riad Sattoufin Tulevaisuuden arabi : Lapsuus Lähi-Idässä (1978–1984) on erittäin onnistunut sarjakuvaromaani. Se on samaan aikaan kepeä ja vakava, lämmin ja raaka kuvaus lapsuudesta aivan vieraassa kulttuurissa vieraiden tapojen keskellä. Sattouf on oivallinen piirtäjä ja tarinankertoja, ja hän käyttää pääosin mustavalkoisessa sarjakuvassaan muutamia efektivärejä hyvin tehokkaasti.

Tulevaisuuden arabi voitti pääpalkinnon Angoulêmen sarjakuvafestivaalilla vuonna 2015. Suosittelen lämpimästi!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...