Riad Sattouf: Tulevaisuuden arabi : Lapsuus Lähi–idässä (1978–1984)

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun Riad Sattouf oli kaksivuotias, hänen isänsä, Ranskassa historiaa opiskellut syyrialainen, sai professuurin Libyasta. Kiivaana panarabialaisen aatteen kannattajana isä ottaa kultakutrisen poikansa ja ranskalaisen vaimonsa mukaan ja muuttaa Muammar Gaddafin diktatuuriin. Hän uskoo, että Gaddafi on sivistynyt johtaja, joka koulutukseen panostamalla saisi syntymään ihannevaltion. Totuus on kuitenkin toinen, ja Sattoufit jättävät Libyan.

Pari vuotta myöhemmin Sattoufin perheen matka jatkuu isän kotikulmille Syyriaan Homsin lähelle. Vallassa on presidentti Hafez al Assad, nykyisen presidentti Bashar al-Assadin isä. Länsimaisin silmin katsottuna myöskään Syyriassa asiat eivät ole järin hyvin, ja Riadin on vaikea sopeutua sukulaistensa keskelle. Onhan hän kielitaidoton, pieni ja erikoisen näköinen.

Riad Sattoufin Tulevaisuuden arabi : Lapsuus Lähi-Idässä (1978–1984) on erittäin onnistunut sarjakuvaromaani. Se on samaan aikaan kepeä ja vakava, lämmin ja raaka kuvaus lapsuudesta aivan vieraassa kulttuurissa vieraiden tapojen keskellä. Sattouf on oivallinen piirtäjä ja tarinankertoja, ja hän käyttää pääosin mustavalkoisessa sarjakuvassaan muutamia efektivärejä hyvin tehokkaasti.

Tulevaisuuden arabi voitti pääpalkinnon Angoulemen sarjakuvafestivaalilla vuonna 2015. Suosittelen lämpimästi!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...