Riad Sattouf: Tulevaisuuden arabi 3 : Lapsuus Lähi-idässä (1985–1987)

Osta kirja itsellesi

Kohtaamme jälleen Riad Sattoufin, nyt 7-vuotiaana koulupoikana, Tirma’lan takapajuisessa kylässä Syyriassa Homsin liepeillä. Perhe on asunut Syyriassa jo kolme vuotta, mutta Riadin ranskalaisella äidillä alkaa mitta tulla lopullisesti täyteen. Mikään kun ei toimi niin kuin kotona Bretagnessa. Professori-isä yrittää pitää yhä kiinni idealismistaan, kaikki muuttuisi pian paremmaksi, mutta sitä on vaikea uskoa. Lähtölaskenta alkaa toden teolla, kun Riadin äiti tulee kolmannen kerran raskaaksi.

Riad Sattoufin Tulevaisuuden arabi 3 : Lapsuus Lähi-idässä (1985–1987) on edeltäjiään kriittisempi puheenvuoro arabimaailman oloista ja ilmapiiristä. Vähitellen varttuva Riad joutuu arkielämässään yhteentörmäyksiin perinteisen muslimikulttuurin ja oman puoliksi eurooppalaisen taustansa vuoksi. Erilaisuus ei ole aina rikkaus.

Kuten aiemminkin, Sattoufin piirrosjälki on hienoa. Kuvissaan hän pärjää melko vähillä yksityiskohdilla saaden kuitenkin olennaisen persoonallisesti esille. Värejä Sattouf käyttää edellen tyylikkään vähäeleisesti: kun tapahtumapaikka vaihtuu, vaihtuu myös korostusväri.

Riad Sattoufin Tulevaisuuden arabi -sarja on ollut huima myyntimenestys Ranskassa ja se on ollut myös tärkeiden palkintoraatien suosiossa. Jatkoa sarjalle on luvassa, ja ainakin meikäläinen odottaa jo neljättä osaa. Laadukkaan sarjakuvan ystävälle Riad Sattouf on mainio valinta. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...