Riad Sattouf: Tulevaisuuden arabi 3 : Lapsuus Lähi-idässä (1985–1987)

Tulevaisuuden arabi 3

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kohtaamme jälleen Riad Sattoufin, nyt 7-vuotiaana koulupoikana, Tirma’lan takapajuisessa kylässä Syyriassa Homsin liepeillä. Perhe on asunut Syyriassa jo kolme vuotta, mutta Riadin ranskalaisella äidillä alkaa mitta tulla lopullisesti täyteen. Mikään kun ei toimi niin kuin kotona Bretagnessa. Professori-isä yrittää pitää yhä kiinni idealismistaan, kaikki muuttuisi pian paremmaksi, mutta sitä on vaikea uskoa. Lähtölaskenta alkaa toden teolla, kun Riadin äiti tulee kolmannen kerran raskaaksi.

Riad Sattoufin Tulevaisuuden arabi 3 : Lapsuus Lähi-idässä (1985–1987) on edeltäjiään kriittisempi puheenvuoro arabimaailman oloista ja ilmapiiristä. Vähitellen varttuva Riad joutuu arkielämässään yhteentörmäyksiin perinteisen muslimikulttuurin ja oman puoliksi eurooppalaisen taustansa vuoksi. Erilaisuus ei ole aina rikkaus.

Kuten aiemminkin, Sattoufin piirrosjälki on hienoa. Kuvissaan hän pärjää melko vähillä yksityiskohdilla saaden kuitenkin olennaisen persoonallisesti esille. Värejä Sattouf käyttää edellen tyylikkään vähäeleisesti: kun tapahtumapaikka vaihtuu, vaihtuu myös korostusväri.

Riad Sattoufin Tulevaisuuden arabi -sarja on ollut huima myyntimenestys Ranskassa ja se on ollut myös tärkeiden palkintoraatien suosiossa. Jatkoa sarjalle on luvassa, ja ainakin meikäläinen odottaa jo neljättä osaa. Laadukkaan sarjakuvan ystävälle Riad Sattouf on mainio valinta. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...