Kari Lumikero: Uutismies

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

”Millainen onni minulla on käynyt”, Kari Lumikero toteaa. Lumikero on tunnettu toimittaja, joka on kiertänyt maailmaa raportoidakseen meille uutisista. Hänen elämäkertansa Uutismies on vakavista aiheistaan huolimatta positiivinen ja hyväntuulinen.

Kari Lumikero työskenteli radiotoimittajana Ruotsissa viisitoista vuotta, jonka jälkeen hän siirtyi pienen mutkan kautta MTV:n palvelukseen. Hänen kasvonsa ja äänensä ovat monille tutut. Elämäkerrassaan hän kuvaa työtään ja kertoo laajalti omaa sydäntään lähellä olevista aiheista: ruotsinsuomalaisuudesta, Olof Palmen murhasta, Estoniasta ja videojournalismista. Lumikero on ammatissaan alati utelias ja jopa hieman huoleton, ja vaikka hän joutuu vaarallisiin tilanteisiin, kaikesta selviydytään. Uutismiehen lopussa kirjan tunnelma muuttuu synkemmäksi, kun Lumikero kertoo kokemuksistaan Aasian vuoden 2004 tsunamin tuhoja kuvatessaan. Työtehtävä oli raskas jopa kokeneelle toimittajalle.

Päällimmäisenä Kari Lumikeron muistelmista jää mieleen kirjoittajan positiivisuus, uteliaisuus ja ennakkoluuttomuus. Vaikka Lumikero on nähnyt ihmisen pahimman puolen, hän ei ole antanut sen tehdä itseään kyyniseksi. ”Haluan lopulta uskoa hyvän voittoon.”

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...