Cristina Sandu: Valas nimeltä Goliat

Valas nimeltä Goliat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Romanian ja Suomen välimaastoon sijoittuvan tarinan päähenkilönä on kolmikymppinen Alba, suomalaisen äidin ja romanialaisen isän tytär. Alba muistelee Romaniassa vietettyjä lapsuuden kesiä, mutta muistoja varjostaa Romanian synkkä lähihistoria.

Isoisän hautajaiset vievät Alban takaisin kylän menneisyyteen. Isoisän tausta entisenä Securitate-miehenä, syyt jotka veivät Alban isän Suomeen ja veljen Yhdysvaltoihin, syyt jotka pitivät Flavia-isoäidin kylässä.

Cristina Sandun esikoisteos avaa mielenkiintoisia näkymiä Romanian lähihistoriaan ja yhden romanialais-suomalaisen suvun tarinaan. Teksti on kaunista ja piirtää kylän elämästä eloisan kuvan.

Aivan täysosuma Valas nimeltä Goliat ei kuitenkaan ole. Suvun tarina oli kiinnostava, mutta Alban osuus siinä jää vähän etäiseksi. Tästä puutteesta huolimatta Valas nimeltä Goliat on lukemisen arvoinen teos.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...