Cristina Sandu: Valas nimeltä Goliat

Valas nimeltä Goliat

Osta kirja itsellesi

Romanian ja Suomen välimaastoon sijoittuvan tarinan päähenkilönä on kolmikymppinen Alba, suomalaisen äidin ja romanialaisen isän tytär. Alba muistelee Romaniassa vietettyjä lapsuuden kesiä, mutta muistoja varjostaa Romanian synkkä lähihistoria.

Isoisän hautajaiset vievät Alban takaisin kylän menneisyyteen. Isoisän tausta entisenä Securitate-miehenä, syyt jotka veivät Alban isän Suomeen ja veljen Yhdysvaltoihin, syyt jotka pitivät Flavia-isoäidin kylässä.

Cristina Sandun esikoisteos avaa mielenkiintoisia näkymiä Romanian lähihistoriaan ja yhden romanialais-suomalaisen suvun tarinaan. Teksti on kaunista ja piirtää kylän elämästä eloisan kuvan.

Aivan täysosuma Valas nimeltä Goliat ei kuitenkaan ole. Suvun tarina oli kiinnostava, mutta Alban osuus siinä jää vähän etäiseksi. Tästä puutteesta huolimatta Valas nimeltä Goliat on lukemisen arvoinen teos.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...