Han Kang: Valkoinen kirja

Valkoinen kirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Korealaiselta Han Kangilta on suomennettu tähän mennessä omituinen Vegetaristi ja erinomaisen kiehtova historiallinen Ihmisen teot. Uutuus Valkoinen kirja kallistuu taas sinne omituisempaan suuntaan. Pienoisromaani on hädin tuskin satasivuinen teos, joka kertoo paitsi valkoisesta väristä, myös menetyksestä, surusta ja kuolemasta.

Omaelämäkerrallinen pienoisromaani Valkoinen kirja kertoo Han Kangin sisaresta, joka kuoli ennen Han Kangin syntymää, vain kahden tunnin ikäisenä. Kirja on runollinen ja maalauksellinen sarja kuvia, jotka keskittyvät erilaisiin valkoisiin asioihin. Kirjailija käyskentelee Varsovassa, itselleen vieraassa kaupungissa, ja havainnoi asioita – ja ennen kaikkea matkustaa itseensä.

Kirja on viipyilevä, pohdiskeleva. Mitä jos isosisar kuljeskelisikin Varsovan kaduilla? Entä jos isosisar olisi selvinnyt, eikä kirjailija olisi itse koskaan syntynyt? Kirja ihastelee elämän haurautta ja herkkyyttä, toisaalta käsittelee surua ja menetystä. Teksti on hyvin visuaalista, erilaisten valkoisten mielikuvien täyttämää.

Valkoinen kirja on kiinnostava kirja ja kauniisti kirjoitettua tekstiä, mutta minut kaikki tämä runollisuus jätti lopulta hieman etäälle. Voisin kuitenkin kuvitella, että varsinkin omia surun ja menetyksen kokemuksia pohtiva lukija voi tästä saada paljonkin irti.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...