Kari Enqvist: Valo ja varjo

Osta kirja itsellesi

WSOY on julkaissut uusina pokkaripainoksina Kari Enqvistin kirjoja, joten tartuin oitis tilaisuuteen paikata aukot. Ensimmäisenä vuoron sai Valo ja varjo, alunperin vuonna 2000 ilmestynyt kevyt esseekokoelma.

Kirjan aiheet pyörivät tieteen, taiteen ja teologian ympärillä. Enqvist harhailee esseissään ajatuksen poluilla miellyttävän vapaasti – ei liikaa, mutta kuitenkin turhaan kahlitsematta tekstiä tiukkaan aiheeseen. Lukija saa nauttia ajatuksenjuoksun tuloksista.

140 sivun mittainen kokoelma on miellyttävä kirjallinen välipala, jonka parissa ei pitkään viivy. Oikein viihdyttävä se on: on hauskaa lukea amerikkalaisuuden olemuksesta tai syistä, miksi tieteellisiin konferensseihin kannattaa osallistua, mutta Enqvist antaa myös ajatuksille aihetta.

Valo ja varjo on mainio lähtökohta Enqvistin kirjalliseen tuotantoon tutustumiseen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Enqvistia löytyykin hyllystä jo muutama, pitääpä lukea tämäkin. Kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...