Erika Knight: Värikkäät silmukat : 20 kaunista neuleprojektia ja ideoita värienkäyttöön

Värikkäät silmukat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Värit ovat tärkeä tekijä käsitöissä niin kuin kaikissa visuaalisen kulttuurin lajeissa. Kuinka suurta iloa tuottavatkaan eri väreissä hohtelevat langat, nehän suorastaan kutsuvat neulomaan! Näistä lähtökohdista on syntynyt neule­- ja virkkaussuunnittelija Erika Knightin kirja Värikkäät silmukat. Sen alussa luodaan tiivis katsaus värioppiin ja neuvotaan, miten erilaisia neuletekniikoita voi käyttää värien ilmentämiseen. Kirja opastaa lyhyesti mutta melko selkeästi miten luodaan vaikutelma liukuvärjäyksestä, miten tehdään mosaiikkineuletta nostetuin silmukoin, miten raitoja tai erityyppisiä kirjoneuleita.

Kirjan pääosan muodostavat sitten neuleohjeet, joissa on toteutettu suurin piirtein nousevassa vaativuusjärjestyksessä alussa kuvattuja tekniikoita. Mukana on lähinnä kodintekstiilejä ja asusteita, vain yksi kaksinkertaisella langalla neulottu pusero on päässyt mukaan.

Knightin ohjeet samoin kuin koko teoksen yleisilme ovat ronskin taiteellisia, hän ei juurikaan pikkupiperrystä harrasta, vaikka kirjan loppupuolella olevat kirjoneuleohjeet jonkin verran tarkkuutta vaativatkin. Suurin osa ohjeista on toteutettu melko paksuilla langoilla, mikä tekee niistä tietysti nopeasti valmistuvia.

Mainitsemani ronski taiteellisuus ulottuu myös kirjan ohje­- ja mallipiirroksiin, mikä kyllä vähän häiritsi minun pedanttia silmääni: joistakin ruutumalleista oli vähän vaikea saada selvää. Mutta kokonaisuutena Knightin kirja on ihan virkistävä ja se antanee innoitusta varsinkin aloittelevalle neulojalle.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...