Pekka Tuuri: Vedenalainen Suomi

Osta kirja itsellesi

Suomessa tunnetusti riittää vettä. Harvalla on kuitenkin käsitys siitä, mitä pinnan alla tarkalleen ottaen tapahtuu, tai miten rikasta kasvistoa ja eläimistöä veden alta löytyy. Onneksi on Pekka Tuurin kaltaisia sukeltajia, jotka ovat myös taitavia valokuvaajia.

Vuoden Luontokuva 2010 -voittaja Tuuri on kuvannut Suomen vedenalaisia maisemia, niin merellä kuin sisävesissä. Myös ihmisen käden jälkeä esitellään: tiesitkö, että Suomen vedet ovat hylkysukeltajan paratiisi? Itämeri on nimittäin täynnä hylkyjä, eikä muualla puulaivojen hylkyjä hävittävä laivamato elä Itämeren murtovedessä.

Kirjan pääpaino on valokuvissa, joihin on kirjoitettu hyvät kuvatekstit. Niiden lisäksi on jonkin verran tekstiä, jossa aihetta esitellään hieman kuvia laajemmin.

Kirja on suomenkielinen, mutta kuvatekstit ovat myös englanniksi ja kirjassa on englanninkielinen esipuhe. Siksi se sopii mainiosti englanninkielisellekin lukijalle, vaikkapa lahjaksi tai matkamuistoksi Suomesta.

Vedenalainen Suomi on hieno kirja, joka paljastaa aivan uudenlaisia näkymiä suomalaiseen luontoon.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

4 kommenttia

  1. Kuulostaa siltä, että täytyy hetimiten tarkistaa kotikirjaston valikoimat.

  2. Muistankin tuon voittajakuvan. Jos kirja on samaa tasoa, niin tämäkin pitää etsiä käsiinsä.

  3. Löytyihän tämä, eli seuraavalla kirjastokäynnillä saan lainaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...