Vege : herkullista kasvisruokaa

Osta kirja itsellesi

Gummerus julkaisee Voi Hyvin -lehden parhaita kasvisruokareseptejä Vege -kirjassa.

Vege -kirja on perinteinen ruokareseptikirja. Kirjaan on koottu ruokalajeja alkuruoista jälkiruokiin ja juomiin, ja kuvat ovat hienoja. Julkkiksia, elämänohjeita tai tunnelmakuvia Vege -kirjasta ei löydy: nyt pääosassa on ruoka.

Amatöörin koekeittiö kokeili kirjan kukkakaali-parsakaalikuskusia. Lopputulos oli raikas ja rapea salaatti, jota narskutellessa hampaat saivat työtä. Harira eli linssi-kikhernekeitto lämmitti ja tuoksui ihanalta. Sieniohrarisotolla täytetyt kaalikääryleet onnistuivat mukavasti, vaikka käytinkin ruokaan tuoreita enkä ohjeen mukaisesti pakastettuja sieniä. Salaatinlehtitacot sopivat mainiosti perjantai-illan ruoaksi, ja ohjeen saksanpähkinäliha oli hyvä proteiinilähde. Ruusunmarja-valkosuklaakakku sopi aikuiseen makuun: se ei ollut liian makea, vaikka olikin varsin täyttävä jälkiruoka. Kurkkujuoma oli kirpeää ja hyvää.

Vege -kirja inspiroi erityisesti sellaisia ruoanlaittajia, jotka eivät syystä tai toisesta halua käyttää vehnäjauhoja. Tässä kirjassa vehnään turvaudutaan vain muutamassa ohjeessa.

Kaikki Vege -kirjan ohjeet korostavat kasvisruoan värikkyyttä ja monimuotoisuutta. Ohjeet ovat monien eri ruokakulttuurien innoittamia, mutta suurimman osan kirjan reseptien tarvikkeista löytää helposti kaupasta.

2 kommenttia

  1. Ovatko kirjassa olevat vegaani- vai kasvis reseptejä? 🙂

  2. Reseptit ovat kasvisreseptejä. Kirjassa käytetään esimerkiksi maitotuotteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...