Johanna Meriläinen: Virkatut huivit

Osta kirja itsellesi

En itse ole mikään huivi-ihminen ja pidän neulottua tai virkattua huivia ihan vain äärimmäisessä hädässä eli parinkymmenen asteen pakkasessa. Mutta huivien käyttäjiä on paljon; varsinkin nuoremmat naiset näyttävät olevan mieltyneitä moninkertaisiin kaulaliinoihin ja tuubihuiveihin. Siksi tämä Johanna Meriläisen kirja on ihan paikallaan.

Kirja sisältää 21 huivimallia, kolmioita ja suorakaiteita tietysti enimmäkseen. Yleisvaikutelma on kovastikin hillitty, eli tässä kokoelmassa ei juurikaan roiskita kirkkailla väreillä. Yksi kaunis syklaaminpunainen suorakaidehuivi on sentään mukana. Ehkäpä tämän kirjan juju on erilaisissa langoissa ja virkkauspinnoissa. Minä pidin eniten Meri-nimisestä mallista, jossa pylväiden ja kiinteiden silmukoiden vaihtelu luo aaltojen mielikuvat, ja reunaan virkattavat maltilliset röyhelöt kuvaavat vähän isompia tyrskyjä.

Virkatut huivit -kirja on ulkoasultaankin hyvin tyylikäs; hillittyä vaikutelmaa korostaa se, että kuvissa huivit on puettu koruttomasti mustan mallinuken päälle, mikä itse asiassa miellyttääkin silmää.

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...