Suomen luonnonvalokuvaajat ry: Vuoden luontokuvat 2013 : Suomen luonnon vuodenkierto

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Uusimman Vuoden luontokuvat -kirjan voisi kuitata suunnilleen samoilla puheilla kuin edellisenkin. Käsillä on jälleen upea kirja täynnä suomalaisen luontokuvauksen parhaimmistoa. Suomen luonnonvalokuvaajat ry:n järjestämä kilpailu keräsi lähes 12 000 kuvaa kilvoittelemaan Vuoden luontokuvan tittelistä ja tuomaristolla on ollut jälleen kerran kova työ valita joukosta parhaat.

Hyviä kuvia sarjavoittajiksi nimittäin riitti, joukossa on montakin kuvaa, jotka voisi aivan hyvin nostaa vuoden parhaimman kuvan paikalle. Vuoden paras kuva on Jukka-Pekka Tikkasen Elävältä nielty, harvinaislaatuinen otos rantakäärmeestä nielemässä vaskitsaa. Yleisön suosikiksi nousi Juan Carlos Claros Cruzin Uusi alku, pöllähtävä otos tuhkelosienestä.

Kirjaan on koottu sarjojen voittajat ja kunniamainitut, ja lisäksi kirjaa on muuten kuvitettu kilpailukuvilla. Vuodenkierto-osuudessa kerrotaan muun muassa vuoden 2012 poikkeuksellisista taviokuurnaparvista ja Kaakkois-Suomen syksyn hanhimassoista. Kirja on hyvä muisto kuluneesta vuodesta Suomen luonnossa. Vuoden luontokuvat on taas kerran upea sohvapöytäkirja ja mainio lahjaidea luonnonystävälle.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. ONKO SAATAVA JULISTETTA 2013 LUNTOKUVASTA ELÄVÄLTÄ NIELTY .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...