Tania Del Rio ja Will Staehle: Warren 13. ja kaikkinäkevä silmä

Warren 13. ja kaikkinäkevä silmä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Warren 13. on vanhan hotellinomistajasuvun ainoa perillinen, mutta 12-vuotiaana hän ei vielä voi ottaa Warren-hotellia varsinaisesti huomaansa. Hänen setänsä Rupert on päästänyt hotellin viime vuosien mittaan rappiolle, eikä hän nykyään näekään muuta kuin tuoreen Annakonda-puolisonsa. Annakonda sen sijaan tuntuu etsivän hotellista ihan jotain muuta kuin rakkautta. Mikä onkaan kaikkinäkevä silmä, josta on liikkeellä huhuja? Jokin salaperäinen aarre, valtava ase vaiko mikä? Taikavoimia tuntuu olevan liikkeellä, niin hyviä kuin pahojakin. Mutta hyvä sydän, sitä ei ole kaikilla.

Warren 13. ja kaikkinäkevä silmä aloittaa Will Staehlen ja Tania Del Rion lastenromaanisarjan. Jos sen perusasetelma – yksinäinen poika joutuu puolivahingossa seikkailuun ja vaaroihin, onnistuu löytämään matkan varrelta uusia sydänystäviä ja arkkivihollisia, mutta lopulta kaikki käy hyvin – ei olekaan mikään uutuus, niin se kyllä täytyy sanoa, että Warren 13:nnella on muita omaperäisiä ansioita. Kirjan graafinen suunnittelu ja kuvitus on nimittäin poikkeuksellisen vaikuttavaa työtä. Komea kovakantinen teos on paitsi vetävä seikkailukertomus myös kaunis esine! Tekijäkaksikon työnjaossa Will Staehle vastaa graafisesta ilmeestä sekä hahmon ja tarinan luomisesta, Tania Del Rio on käsikirjoittaja. Kumpikin tekijöistä on työskennellyt sarjakuvien parissa, minkä lopputuloksesta kyllä arvaa, vaikka kyse ennen kaikkea romaanista onkin.

Meillä 10-vuotias tykkäsi kirjasta tosi paljon, niin tarinasta kuin kuvituksestakin, ja heti kyseltiin, josko sarjalle jatko-osiakin olisi. Onhan niitä: tätä kirjoittaessani Warren 13. ja kuiskausten metsä on jo ilmestynyt, ja sarjan kolmas osa Warren 13. ja kolmentoista vuoden kirous lienee tuloillaan vielä kuluvan vuoden mittaan.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...