Stephen Baxter: Weaver

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Time’s Tapestry tulee viimein päätökseensä ja lukijalle selviää, ketkä tai mitkä ovat aikaisempien osien ennustusten taustalla olevat ajan kuvakudoksen kutojat. Totuus on hivenen yllättävä…

Tässä kirjassa heitetään scifi-vaihdetta päälle ja kehitellään sellainen vaihtoehtohistoria, jonka huomaa vähemmänkin historiaa tunteva lukija. Toisen maailmansodan aikaan Saksa suunnitteli maihinnousua Britanniaan, mutta Operaatio Merileijonaa ei koskaan suoritettu. Tässä kirjassa saksalaiset nousevat maihin Englannin etelärannikolle ja miehittävät osan Englantia.

Historianmuokkaus paljastuu natsien salaiseksi aseeksi, joilla SS-mies Josef Trojan yrittää raivata tilaa tuhatvuotiselle valtakunnalle ja samalla itselleen paikkaa Himmlerin lähipiirissä.

Weaver kietoo tarinan kokoon kiinnostavalla tavalla. Miehitetyn Englannin kuvaus on uskottavaa ja mielenkiintoista, kahnaukset rajalinjan molemmin puolin ja taistelu historian hallinnasta taas kiehtovaa scifistelyä. Oivallinen kirjasarja saa Weaverista oivallisen vetävän lopun.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...