Jussi Jäppinen: Wivi Lönn : Muistojen albumi

Wivi Lönn : Muistojen albumi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja on todellakin kuin valokuva-albumi. Täynnä upeita, vanhoja, väritettyjä valokuvia. Kuvatekstit ovat käsin kirjoitetun näköiset ja tehty niin kuin Wivi Lönn olisi ne itse kirjoittanut.

Olen aina ollut kiinnostunut entisajan naisista, jotka ovat kulkeneet omia polkujaan, aikana jolloin on oletettu naisen vain menevän naimisiin, huolehtivan miehestä ja lapsista ja kodista. Wivi Lönn oli sellainen: hän kouluttautui arkkitehdiksi ja teki töitä sen parissa. Elätti itsensä ja huolehti äidistään ja pärjäsi. Ammattina arkkitehti vielä miellettiin enemmän miehen ammatiksi kuin naisen, joten siinäkin oli pelto kynnettäväksi.

Muistojen albumiin on Jussi Jäppinen koonnut mahtavan kokoelman kuvia, jotka suurimmaksi osaksi ovat Wivin suunnittelemia rakennuksia. Kaikille vanhojen rakennuksien ihailijoille tämä kirja on aarreaitta. Lisäksi on piirustuksia, myös niistä, joita ei koskaan rakennettu.

Mukana kulkee perhe-elämä ja siitä kuvia. Suhde Hanna Parviaiseen on kerrottu kuvien myötä ja siinä toinen vahva nainen. Parviainen työllisti Wivi Lönniä antamalla hänen suunnittelutöitä, muun muassa Säynätsalon sahalla. (Tästä suhteesta voi lukea lisää kirjasta Wivi ja Hanna.)

Tällainen henkilöhistorian teos on todella antoisa, sillä jokaisen kuvan äärellä voi viipyä vaikka kuinka kauan, olla aikamatkalla Wivi Lönnin elämässä.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...