Barbara Sander: Wollness : rentoudu neulomalla

Osta kirja itsellesi

”Rentouttavia ja meditatiivisia neuletöitä.”

Usein kuulee monen sanovan kuinka he rauhoittuvat illalla neulomalla. Itsekin kuulun tähän joukkoon. Neuloessa muu maailmaa katoaa ympäriltä, kädet tekevät itsestään lisää silmukoita ja rivejä samalla kun pää tahkoaa silmukoihin monenlaisia ajatuksia. Wollness-periaate on siis juuri tätä. Rentouttavaa ja rauhoittavaa neulomista. Pehmeät neuleet, isot puikot ja selkeät kuviot. Tätä wollness on.

Kirjan alusta löytyvät toki ohjeet kuinka tähän flowtilaan pääsee helpoiten. Kun olet valinnut kirjasta itsellesi sopivan mallin, istu pehmeälle sohvalle ja vedä viltti jaloille. Ota pöydälle höyryävä kuppi kaakaota ja teetä. Huolehdi riittävästä valaistuksesta. Siitä huolimatta, että neulominen on rentouttavaa, täytyy muistaa myös tauot, jotta kädet ja hartiat eivät rasitu liikaa. Kun sinulla on edellä maininut asiat hallussa, voit sanoa rentoutuvasi wollness-periaatteella.

”Neuleohjetekstin sisällä on siellä täällä kursiivilla painettuja tekstejä. Nämä kohdat ovat pieniä hengähdystaukoja tai heijastuksia, joiden on tarkoitus edistää rentoutumista ja neulomisen meditatiivisuutta.”

Barbara Sander on koonnut tähän kirjaan paljon tähän periaatteeseen sopivia ohjeita. Löytyy ohjeita niin pitkille, paksuille kaulaliinoille, pehmeälle viltille, muhkeille tyynyille kuin villasukillekin. Ohjeiden väritykset ovat neutraaleja kuten itse kirjakin. Jo pelkästään kirjaa selaamalla tulee rauhallinen olo ja kun katselee kuvia muhkeista pehmeistä vilteistä, niin mieli tekee todellakin neuloa! Useissa ohjeissa neulotaan vain oikeita silmukoita sekä putkea tai suoria kappaleita. Juuri tämänkin takia ohjeet soveltuvat niin aloittelijalle kuin pidempään neuloneelle.

Lina

Lukemista rakastava Lina oppi lukemaan 5-vuotiaana ja sen jälkeen kirja onkin ollut kädessä lähes aina. Lina tykkää etenkin dekkareista ja suomalaisten kirjailijoiden teoksista, mutta lukee mielellään myös jotain uutta ja erilaista! Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...