Mike Byrne ja Lucy Rowland: Yksisarvinen, joka ei tykkää kimalteista

Yksisarvinen, joka ei tykkää kimalteista

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lucy Rowlandin ja Mike Byrnen lastenkirja Yksisarvinen, joka ei tykkää kimalteista on riimitelty kuvakirja erilaisuudesta.

Kirjan päähenkilönä toimii yksisarvinen, joka on aivan erilainen kuin muut yksisarviset. Siinä missä muut janoavat herkkuja, haluaisi hän parsakaalia. Peleistä hänelle kelpaa vain mietintää vaativa shakki ja muiden yksisarvisten energisyys vain ärsyttää. Syntymäpäivät lähestyvät ja yksisarvinen huomaakin olevan yksinäinen. Onneksi muut yksisarviset tulevat erilaisuudestaan huolimatta juhlimaan ja tekevät kompromissin ilakoinnissa. Yksisarvinen oppiikin, että välistä voi tykätä asioista mistä ei yleensä pidä.

Tarina on täynnä väriloistoa, joka tempaa lukijan mukanaan. Teksti on hauskasti kirjoitettu ja käännetty ja se sopii hyvin ääneen luettavaksi. Tekstiä ei ole paljon ja kirja on todella nopea lukukokemus.

Mike Byrne on julkaissut aiemmin teoksen Yksisarvinen, joka ei tykkää väreistä. Tämä on niin samankaltainen teos, että on vaikea sanoa tätä jatko-osaksi. Pikemminkin kirjat ovat toistensa toisintoja.

Yksisarvinen, joka ei tykkää kimalteista on viehättävä lastenkirja. Sen opetus, erilaisuuden hyväksyminen, on todella tärkeä ja tuodaan esiin hyvin.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...