Emma Adams ja Mike Byrne: Yksisarvinen, joka ei tykkää väreistä

Yksisarvinen joka ei tykkää väreistä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Emma Adamsin ja Mike Byrnen Yksisarvinen, joka ei tykkää väreistä tuntuu iskevän syksyn hämärään varsin hyvin. Vaikka kummallakin on pitkä ura lastenkirjallisuuden parissa, tämä kuvakirja taitaa olla heidän ensimmäinen käännetty kirjansa.

Yksisarvisiin yhdistetään sateenkaaret, vaaleanpunainen väri ja ilakointi. Mutta kaikkien mieleen se ei kuitenkaan ole. Yksisarvinen, joka ei tykkää väreistä kirjan yksisarvinen on juuri sellainen. Siinä missä muut haluavat ilakoida ja kimmeltää, arvostaa tämä yksisarvinen enemmän synkkyyttä.

Kirjan sanoma on klassinen. Päähenkilö ei tunne sopivansa muiden joukkoon, mutta tästä huolimatta kaipaa lopulta kaveria. Erilaisuutta hyväksytään ja erilaisena on hyvä olla: kokonaisuutena sympaattinen tarina.

Tarinan rakenne on hieman epätasapainossa. Valtaosa kirjasta korostetaan synkän yksisarvisen erilaisuutta, yksinäisyys ja sen ratkaisu tuodaan esiin parilla aukeamalla. Kirja olisi kenties kaivannut ensimmäisiinkin sivuihin viitteitä yksinäisyydestä.

Kuvitus on hauskaa ja sai aloittelevan nuoremman kirja-arvostelijan nauramaan useaan kertaan ilmeikkäille yksisarvisille.

Yksisarvinen, joka ei tykkää väreistä on ihan kiva kuvakirja. Se voisi erityisesti toimia hyvin perheeseen, jossa on goottivaikutteita seuraavia henkilöitä.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 867 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...