Yksisarvinen : ripaus taikaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä sateenkaaren väreissä hehkuva pieni kirja houkuttelee puolitoistavuotiasta kuin hunaja kärpäsiä.

Arvi on yksisarvinen, jonka pääasiallisena toimenkuvana on säkenöidä ympärilleen päivänpaistetta ja valoa sekä tietysti taikapölyä. Kun Arvi tulee paikalle väistyvät sadepilvet ja keijun olo kohenee, yksisarvisparven ympärillä tuntuisi leijailevan vain ja ainoastaan positiivista energiaa.

Kirjan neljä aukeamaa sekä kansi käsittävät kukin sorminäppäryysharjoituksen, kun pieni lukija pääsee milloin pyörittämään, milloin vetämään ja milloin liikuttamaan sivuille sijoitettuja liikkuvia osia. Ihan helppo niiden kanssa ei ole operoida ja ainakin omalta pikkulukijaltani vaadittiin paljon sinnikkyyttä, ennen kuin osaset vihdoin lähtivät liikkumaan. Sivut ovat pahvisia, mutta joka tapauksessa uskallan epäillä liikuteltavien osien kovinkaan pitkäikäistä kestävyyttä, ainakin jos lapsi lueskelee kirjaa itsekseen.

Teoksen kaiken kaikkinen karkkisuus on itselleni ehkäpä hieman liikaa, mutta se on varmasti tarkoituskin, iskeä täyslaidallinen siirappia pienten ihmisten näkökenttään. Ja mikäs siinä – jos se kerran toimii.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...