Robert Silverberg: Yösiivet

Osta kirja itsellesi

Yösiivet kertoo tulevaisuuden maapallosta, joka elää rappion aikaa. On kolmas sykli ja toisen syklin teknologinen edistys on kaukaista historiaa. Ihmiskunta odottaa avaruudesta tulevia valloittajia, joiden tiedetään tulevan. Tarkkailijoiden kilta katselee taivaalle, odottaen vihollisten saapumista. Kirjan päähenkilö kuuluu tarkkailijoiden kiltaan ja matkustaa erikoisessa seurassa kohti Roomia, yhtä maailman suurimmista kaupungeista. Matkaseuranaan hänellä on siivekäs Avluela ja muutettu Gormon, varsin epäsovinnaista seuraa kumpikin.

Niin vain se muukalaisten invaasiokin saapuu ja maapallo alistetaan nopeasti muukalaisten vallan alle. Historian ja ihmisten häikäilemättömän käytöksen johdosta invaasio ei ole täysin kohtuuton, vaan suorastaan ansaittu. Kirjan päähenkilö jatkaa valloituksesta huolimatta vaellustaan, ensin Parrisiin, sitten Jorslemiin.

Yösiivet on herkkä vaellustarina, jossa pohditaan ihmiskunnan ylpeyden seurauksia, keskustellaan moraalista, etiikasta ja ihmisyydestä. Se on ansainnut paikkansa Kirjavinkkien perinteisen scifin ABC -listalla. Mielenkiintoinen pieni kirja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...