Robert Silverberg: Yösiivet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yösiivet kertoo tulevaisuuden maapallosta, joka elää rappion aikaa. On kolmas sykli ja toisen syklin teknologinen edistys on kaukaista historiaa. Ihmiskunta odottaa avaruudesta tulevia valloittajia, joiden tiedetään tulevan. Tarkkailijoiden kilta katselee taivaalle, odottaen vihollisten saapumista. Kirjan päähenkilö kuuluu tarkkailijoiden kiltaan ja matkustaa erikoisessa seurassa kohti Roomia, yhtä maailman suurimmista kaupungeista. Matkaseuranaan hänellä on siivekäs Avluela ja muutettu Gormon, varsin epäsovinnaista seuraa kumpikin.

Niin vain se muukalaisten invaasiokin saapuu ja maapallo alistetaan nopeasti muukalaisten vallan alle. Historian ja ihmisten häikäilemättömän käytöksen johdosta invaasio ei ole täysin kohtuuton, vaan suorastaan ansaittu. Kirjan päähenkilö jatkaa valloituksesta huolimatta vaellustaan, ensin Parrisiin, sitten Jorslemiin.

Yösiivet on herkkä vaellustarina, jossa pohditaan ihmiskunnan ylpeyden seurauksia, keskustellaan moraalista, etiikasta ja ihmisyydestä. Mielenkiintoinen pieni kirja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...