Maija Haavisto: Adeno

Adeno

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomi 2050-luvulla on täynnä terveitä ihmisiä, koska kaikki juovat päivittäin vitaa, jokaiselle räätälöityä terveysjuomaa, joka pitää taudit loitolla ja pidentää elinikää huomattavasti.

Melko synkkä tulevaisuudenkuva Adeno on, sillä sen maailmassa pelit ovat menneet tyystin pois muodista. Ihmisiä kiinnostaa vain virtuaalitodellisuudet. Kirjan päähenkilö Aava pyörittää kuitenkin pelimuseota, joka esittelee vanhoja lautapelejä, roolipelejä ja videopelejä harvoille kiinnostuneille.

Aava tietää kaiken peleistä, mutta se ei auta, kun iskee flunssa, ihan tavallinen adenoviruksen aiheuttama nuhakuume. Se on kuitenkin täysterveessä maailmassa vähintäänkin epäilyttävää ja johtaa monenlaisiin vaikeuksiin. Miten käy oman ja ystävien terveyden?

Maija Haavisto on kirjailijana erikoistunut lääketieteeseen ja terveyteen, mikä tässäkin näkyy. Pelien maailmakin on selvästi tuttu. Päähenkilöstä en voi olla pitämättä, käpertyyhän tämä lohtua kaivatessaan vanhan, kuluneen, uskollisesti palvelleen Uudet lautapelit -kirjansa pariin.

Adeno on mielenkiintoinen tulevaisuudenkuvaus. Erinomainen romaani se ei ole, sen verran iso pettymys loppu oli. Tarinalla on avoin loppu, mutta minun makuuni se jää liian pahasti auki. Olisin kaivannut ainakin luvun verran jatkoa. Nyt lopusta jäi lattea fiilis.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...