Wilhelmiina Palonen: 206 pientä osaa

206 pientä osaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mikä koostuu 206 pienestä ja vähän isommasta osasta? Ihmisen luuranko, tietysti, ja luista tässä kirjassa puhutaankin monella tavalla.

Alvar on poika, jonka äiti tekee yksinhuoltajana kansainvälistä uraa Helena Rannan jalanjäljissä oikeushammaslääketieteen alalla eli kiertelee kriisialueilla tunnistamassa kuolleita hampaistaan ja konferensseissa puhumassa työstään. Alvar on silloin yksin kotona, koska Alvarin isä – omalla tahollaan perheellinen ihminen – ei Alvaria elämäänsä halua.

Spekulatiivisen fiktion puolelle koukataan, kun Alvar nappaa koulusta yksinäisyytensä lohduksi luurangon, joka seuraa häntä kotiin, kertoo häiritseviä tarinoita, mutta toisaalta osaa olla myös aivan ystävällinen ja mukava.

Toisaalla 1920-luvun puolella seurataan nuorta ylioppilasta Helliä, joka kohtaa miehen, ihastuu, käy se tavallinen tarina. Siinä missä Alvarin äiti pystyy saamaan yksin lapsen ja kansainvälisen uran, Hellillä on toisenlaiset odotukset edessään. Mutta rakkauden vuoksi hän vaikka rikkoo lakia ja kärsii seuraukset.

206 pientä osaa on taitavasti rakennettu ja hienosti kerrottu tarina. Esikoisromaaniksi se on erinomaista työtä ja Wilhelmiina Palosen nimen painan kyllä mieleeni, näillä näytöillä seuraavaankin kirjaan kannattaa tutustua.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...