Pauliina Aminoff: Äiti meidän : tosielämän selviytymistarina

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Äiti meidän oli kirja, jonka nappasin jotenkin hetken mielijohteesta, jonkinlaisen intuition vallassa, ja hyvä niin. Heti alusta asti olin mukana lähes henkeä haukkoen. Kun nuori tyttö on menettänyt äidin ja saanut äitipuolen, joka osoittautuukin melkeinpä hirviöksi, ja isästä ei saa tukea.

Kerkesin kyllä miettiä, että jos tätä tahtia mennään, riittääkö tarinaa koko kirjan verran, vaan eipä se niin mennytkään. Suunnilleen puolessa välissä kirjaa päähenkilö on aikuinen ja sitten alkaa se vaihe, kun käydään läpi sitä, miten selvitään siitä, kaikkien niiden traumojen läpi.

Olin järkyttynyt siitä, miten aikuiset ihmiset voivat kohdella lasta, mutta jäin miettimään, millainen suhde päähenkilöllä oli omiin veljiinsä, jotka mainitaan kirjan alussa, mutta sitten ei enää. Entä se äitipuolen tytär, jonka kerrottiin olevan saman ikäinen kuin kirjan minä-henkilö? Kummastelin sitä, miten kukaan perheestä ei reagoinut siihen, että yhtä lasta kohdellaan huonosti.

Muuten kirja on hyvin ja vetävästi kirjoitettu, mutta loppupuolella sen lukeminen alkoi maistua siltä, että minua olisi jotenkin yritetty kouluttaa. Nostan hattua sille, että päähenkilö on selvinnyt ja nyt vielä nostanut kissan pöydälle kertomalla kokemastaan, mutta kyllä monta kysymystä nousi ilmaan.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...