Francis Marion Crawford: Ajattomat aaveet

Ajattomat aaveet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Francis Marion Crawford (1854–1909) oli amerikkalainen kirjailija, joka kirjoitti aikanaan paljonkin arvostettuja romaaneja: Crawfordin Corleone (1897) on yksi ensimmäisiä merkittäviä mafiaromaaneja.

Monet tuntevat Crawfordin kuitenkin kauhutarinoiden kynäilijänä ja sillä asialla Vaskikirjatkin on. Ajattomat aaveet sisältää kaikki Crawfordin kummitustarinat, jotka on julkaistu englanniksi The Complete Wandering Ghost -kokoelmana.

Mukana on Ylävuode, jota pidetään yhtenä parhaimmista kauhutarinoista. Se onkin kokoelman parasta antia: hurja kertomus riivatusta laivan hytistä ja kummituksen asuttamasta ylävuoteesta on hyytävää luettavaa. Sillä veressä on elämänvoima on varhainen esimerkki vampyyrikirjallisuudesta.

Kaikkineen siis varsin tyylikäs kokoelma ja sopii hyvin Vaskikirjojen linjaan julkaista genren vanhoja klassikoita. Klassisten kauhutarinoiden ystävät ovat varmasti kotonaan Ajattomien aaveiden perinteisissä kauhutunnelmissa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...