Ulla-Maija Paavilainen: Äkkilähtö

Äkkilähtö

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hanna on keski-ikäinen nainen, jolla on kaikki hyvin. On hyvä työpaikka, on ihana mies ja jo lähes aikuinen tytär. Hanna työskentelee matkatoimistossa ja mies tekee myös paljon työmatkoja. Heillä on kaunis koti ja kaikki on muutenkin mallillaan. Kirja vaikuttaa aluksi sellaiselta, ettei tapahdu yhtään mitään, kunnes sitä huomaa, että tapahtuu kaiken aikaa ja kaikkea mahdollista.

Ulla-Maija Paavilaisen teksti vaan on niin raikasta ja välillä menee juonen ohi, mikä ei ollenkaan ole huono asia. Luin kirjaa pätkittäin ja melko hitaasti. Kun en lukenut, mietin, kuinka Hannan käy…

Paavilaisen henkilökuvat ovat ovat herkullisia ja uskottavia. Jokaisesta muodostuu heti kuva ja sen voi nähdä. Joitain inhoaa ja joistakin vaan tykkää heti.

Hanna siis menettää työpaikkansa, sitten miehensä. Miten keski-ikäinen nainen selviää? Miten käy tyttären kanssa? Tytär kun tulee siinä samassa maailmalta kotiin, ulkomaalaisen miehen kanssa, jolle on tukevasti raskaana.

Kirjaa voisin suositella sellaisille, jotka ovat itsekin kokeneet joko avioeron tai irtisanomisen tai molemmat. Heille tämä kirja saattaa avautua paremmin.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...