Roger Zelazny: Avalonin luodit : Amberin kronikat 2

Avalonin luodit

Osta kirja itsellesi

Avalonin luodit jatkaa Corwinin, Amberin prinssin, seikkailuja siitä, mihin ne Amberin yhdeksässä prinssissä jäivät. Corwin sai muistinsa takaisin ja hyökkäsi Amberia hallitsevaa veljeään Ericiä vastaan. Hyökkäyksen jälkeen Corwin joutui vankilaan, mutta pakeni.

Avalonin luodeissa Corwin jatkaa kamppailuaan Amberin vallasta. Corwin muistaa hallinneensa aikoinaan Avalonia, jonne on kätketty salainen ase, jolla voi saada pienen, mutta ratkaisevan etulyöntiaseman. Alkaa siis seikkailu, jossa Corwin tavoittelee salaista asettaan, mutta joutuu samalla kohtaamaan aikaisempien tekojensa seurauksia.

Avalonin luodit on vauhdikasta seikkailuviihdettä, jonka luki melko ripeästi. Tarina jää tietysti kiperästi kesken. Toivottavasti Vaskikirjat jatkaa sarjan julkaisemista suomeksi, olisi sääli, jos sarja jäisi kesken.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. ”Toivottavasti Vaskikirjat jatkaa sarjan julkaisemista suomeksi, olisi sääli, jos sarja jäisi kesken.”

    Ja niinhän se jäi kun ei myynyt tarpeeksi. Sääli, ja hassua kuinka klassinen ja maailmalla hyvinkin suosittu sarja floppaa Suomessa. Liekö sitten niin Zelazny ole täällä riittävän tunnettu ja käännökset ovat hukkuneet fantasiakirjojen massaan.

  2. Kun Amber-kirjat ilmestyivät 1970-luvulla, tarjontaa oli vähemmän. Jos ne julkaistiin nyt uusina kirjoina, voi olla, että ne eivät maailmallakaan menestyisi sen paremmin.

    Valitettavasti suurempi yllätyshän se olisi, että todella pienen kustantamon fantasiasarja menestyisi, kun eivät isompienkaan – eipä ole näkynyt Guy Gavriel Kay -suomennoksia, eikä Karisto ole moneen vuoteen julkaissut Patricia McKillip -käännöksiä ja niin edelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...