Robert Dinwiddie, David Hughes, Giles Sparrow ja muut: Avaruuden ääriin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Upea kirja! Tässä on kunnon sohvapöytäkirja, sellainen, jonka voi jättää esille keräämään katseita ja luomaan vaikutelmaa sivistyksestä. Isokokoinen teos on näyttävä esitys siitä, mitä avaruudessa on. Tekijät ovat päässeet käsiksi NASA:n kuva-arkistoihin, joten kirjan kuvitus on fantastista.

Sisältö on erittäin kattava paketti avaruutta: avaruusraketit, avaruusasemat, maan tutkiminen avaruudesta, aurinko ja kuu, aurinkokuntamme planeetat, galaksimme Linnunrata, muut galaksit, kosmologia… Kirjan rakenne on mainio, sillä se aloittaa maan päältä ja etenee sitten järjestyksessä kauemmas ja kauemmas.

Avaruuden ääriin on hienoa tieteen popularisointia. Kuvia on paljon, joten kirjasta saa paljon irti vain selailemalla ja ihastelemalla kuvia. Tekstit lukemalla viisastuu jo kovasti. Noin 350-sivuisessa kirjassa on paljon asiaa, pintapuolisesti, mutta silti asiantuntevalla otteella. Näyttävä kirja on fantastinen lahja avaruudesta kiinnostuneille ja sopii erityisen hyvin aiheesta kiinnostuneille koululaisille — mutta toki myös aikuisille.

Tämän kirjan pidän ehdottomasti tallessa odottamassa sitä, kun Mauri Kunnaksen avaruuskirja ei enää riitä tyydyttämään lasteni avaruusaiheista tiedonhimoa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...