Robert Dinwiddie, David Hughes, Giles Sparrow ja muut: Avaruuden ääriin

Osta kirja itsellesi

Upea kirja! Tässä on kunnon sohvapöytäkirja, sellainen, jonka voi jättää esille keräämään katseita ja luomaan vaikutelmaa sivistyksestä. Isokokoinen teos on näyttävä esitys siitä, mitä avaruudessa on. Tekijät ovat päässeet käsiksi NASA:n kuva-arkistoihin, joten kirjan kuvitus on fantastista.

Sisältö on erittäin kattava paketti avaruutta: avaruusraketit, avaruusasemat, maan tutkiminen avaruudesta, aurinko ja kuu, aurinkokuntamme planeetat, galaksimme Linnunrata, muut galaksit, kosmologia… Kirjan rakenne on mainio, sillä se aloittaa maan päältä ja etenee sitten järjestyksessä kauemmas ja kauemmas.

Avaruuden ääriin on hienoa tieteen popularisointia. Kuvia on paljon, joten kirjasta saa paljon irti vain selailemalla ja ihastelemalla kuvia. Tekstit lukemalla viisastuu jo kovasti. Noin 350-sivuisessa kirjassa on paljon asiaa, pintapuolisesti, mutta silti asiantuntevalla otteella. Näyttävä kirja on fantastinen lahja avaruudesta kiinnostuneille ja sopii erityisen hyvin aiheesta kiinnostuneille koululaisille — mutta toki myös aikuisille.

Tämän kirjan pidän ehdottomasti tallessa odottamassa sitä, kun Mauri Kunnaksen avaruuskirja ei enää riitä tyydyttämään lasteni avaruusaiheista tiedonhimoa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...