Joni Skiftesvik: Bestseller jouluksi

Bestseller jouluksi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Olen kovasti tykännyt Joni Skiftesvikin kirjoista, joissa aina painaa päälle se omaelämäkerrallisuus. Siksi ne ovat uskottavia ja inhmillisiä. Sanotaanhan, että totuus on tarua ihmellisempää.

Tässä kirjassa Joni Skiftesvik pääsee armeijasta ja palaa tuttuun lehtitaloon Oulussa. Hän on toimittaja, mutta kaikkea muutakin joutuu tekemään. Työkaveri haluaa kirjoittaa dekkarin ja pyytää siihen apua. Hän haluaa saada bestsellerin.

1970-luvun toimitushomma on lisäksi varsin värikästä ja monipuolista muutenkin ja kirjassa kulkee lukuisia kivoja tarinoita siitä, mitä kaikkea piti toimittaa.

Skiftesvik kertoo paljon suvustaan. On Aino-mummo, joka lähti 15-vuotiaana Amerikkaan ja palasi sieltä vain passia uusimaan, mutta eipä sitten lähtenytkään takaisin, koska häntä tarvittiin kotiseudulla. Pian Aino tapasi Vilhon ja perhe siitä syntyi.

Sukulaismies Eino pyytää Jonia kirjoittamaan kirjeen Kekkoselle. Miten kirjeelle lopulta käy, niin se on jo eri tarina.

Pankkilainaa piti saada auton hankintaan ja autoksi valikoitui Hillman, josta oli enemmän haittaa kun hyötyä, sillä aina oli jotain korjattavaa.

Koko kirja on siis täynnä elämänmakuista kerrontaa, monia mielenkkintoisia juttuja, joita on todella kiva lukea.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...