Jukka Behm: Eikä yksikään joka häneen uskoo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eikä yksikään joka häneen uskoo… kuin suoraan Raamatusta. Niinpä, tässä kirjassa liikutaan juuri siinä, mitä Raamatussa sanotaan ja miten ja kuka sitä kirjaa tulkitsee.

Päähenkilönä on Henri Jaatinen, nuori koululainen, joka ajautuu kavereiden mukana seurakuntanuoriin, jossa vallitsee “viidesläisyys”, herätysliike evankelis-luterilaisen kirkon sisällä. Nuori poika tuntuu olevan vailla omaa tahtoa, sillä menee ja on mukana, koska kaikki muutkin ovat. Lisäksi siellä on tyttöjä ja tyttö on sekin, joka hänet sinne johdattaa.

Henri rakastuu, mutta kaikki tuntuu olevan syntiä. Nuoret uskovaiset ovat kovin ehdottomia ja sääntöjä on noudatettava ja pysyttävä yhdessä muiden kanssa, osallistuttava nuorten iltoihin. Ilmenee, että joukossa on vetäjä, saarnamies, opettaja, jonka kotona jatketaan rukoilemista.

Kirjan alussa kerrotaan heti ensimmäisessä lauseessa, että opettaja on työnnetty avantoon ja jätetty sinne. Kirjasta tulee oitis eräänlainen jännityskirja, kun sitä haluaa lukea, miksi näin? Mitä tapahtui, että opettajan kohtalo oli joutua avantoon. Missä kohtaa se tulee esiin ja mitä sen jälkeen tapahtuu?

Jukka Behm kertoo hyvin siitä, mitä on ollut olla uskonnollisessa yhteisössä nuorena. Nuoren silmin ja mielin se kumpuaa muistoista kertoen siitä, että jos se on joillekin ollut hyväksi, niin herkemmille siitä on jäänyt ikäviä kokemuksia. Kirja ravistelee ja herättää lukijan mieliin omia muistoja ajasta, jolloin oli nuori ja kaikki oli jossain määrin niin ehdotonta.

Kyllä minusta ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja, kenelle tahansa.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...