E. L. James: Fifty Shades : Sidottu

Fifty Shades of Grey : Sidottu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kovasti kohuttu, kehuttu ja haukuttu eroottisen trilogian ensimmäinen osa oli ihan pakko hankkia ja lukea saman tien.

Luin kirjaa joka päivä ja joka paikassa. Upposin siihen heti alusta asti, huolimatta siitä, että se paikka paikoin ärsytti minua. Kaikki 585 sivua!

Päähenkilö Anastasia Steele, opiskelijatyttönen, kohtaa komean miljonäärimiehen. Pelkkä ajatus tuntuu niin kornilta, että uskottavuus on kaukana. Varmaan juuri sen takia sitä antoi tarinan viedä, sillä kyllä se vei, ihan hyvällä vauhdilla.

Christian Grey on komea, rikas, lumoava, mutta ihan hullu. Silti hän saa kokemattoman opiskelijatytön aivan pauloihinsa. Christian ottaa Anastasian ihan kirjaimellisesti ja saattaa tytön eroottiseen maailmaan, mistä ei tunnu olevan paluuta. Hän hallitsee Anastasian elämää, hankkii hänelle kaikkea, tietää hänestä kaiken ja vaatii kaikkea. Ana ei voi vastustaa.

Sidottu kertoo vallasta ja hallitsemisesta. Grey on rikas ja rahalla on valtaa. Grey on tavattoman seksuaalinen ja haluaa hallita myös erotiikan alueella. Anastasia on se, jota Grey haluaa hallita, alistaa, kaikin tavoin. Anastasiassa Grey kohtaa haasteen.

Kirja ärsyttää sillä, että se toistaa. Joka kerta kun Anastasia “lehahtaa punaiseksi” tai “pyörittelee silmiään”, tekisi mieli nakata koko kirja seinään. En ymmärrä, miksi sitä pitää hokea lähes joka sivulla.

Tätä kirjaa lukiessa oli kaiken aikaa tunne, ettei halua enempää, kuten Anastasiakin, mutta silti ei kykene lopettamaan. Juu, kyllä aion lukea myös jatko-osat! Tämä on sitä parjattua kioskikirjallisuutta, mutta melkoisen mehevää!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...