Pertti Jarla: Fingerporin koko kuva 10 : Suorastaan kiero

Fingerporin koko kuva 10

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pertti Jarlan Fingerpori-albumeita tulee kolmessa eri formaatissa. Yksittäiset hahmoalbumit julkaisevat valikoiman vuoden stripeistä, minialbumeissa on ilmestynyt tietyn aihepiirin, kuin musiikin tai autoilun ympärille keskittyviä strippejä ja sitten Koko kuva -sarjassa käydään lävitse Jarlan tuotantoa järjestyksessä. Näistä oma suosikkini on ehdottomasti tämä Koko kuva -sarja, koska aihepiirien vaihtuvuus on itselleni vain positiivista ja muhkea koko mahdollistaa sen ettei lukeminen ihan heti lopu.

Fingerpori on oiva sekoitus kaksimielisiä sutkauksia, irvailua ja väärinymmärryksiä. Kaiken kaikkiaan Fingerpori on vaihtoehtoversio Suomesta, jonka maanläheiset hahmot voi jokainen tunnistaa omasta lähipiiristään (tietysti voimakkaasti karrikoituina).

Jotkut stripeistä vaativat miettimishetken avautuakseen, mutta nämä stripit ovat erityisen palkitsevia. Monesti aiheenvalinnat menevät siitä, mistä aita on matalin, mutta alitus on silti tehty tyylillä.

Suorastaan kiero ei kokoelmana eroa kauheasti aikaisemmasta. Jarla on saavuttanut pitkän uransa aikana tilan, jossa muutokset sarjakuvaan ovat varsin hienovaraisia eikä varsinaisia muutoksia tyylisuuntaan.

Kantta koristaa Jorma Suoro, Fingerporin joka asian myyjä, jonka myynti-ilmoitukset ovat kirjaimellisesti otettavissa oikein, mutta ei koskaan sitä mitä arkijärjellä olettaisi.

Suorastaan kiero on hyvä Fingerpori-albumi ja hyvä valinta huumoria kaipaavalle.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...