Kate Atkinson: Hävityksen jumala

Osta kirja itsellesi

Kate Atkinsonin Elämä elämältä oli upea teos, yksi vuoden 2014 vaikuttavimpia kirjoja. Elämä elämältä kertoi Ursula Toddin monista mahdollisista elämistä ja siinä sivussa kuvasi, millaista oli elämä Lontoossa toisen maailmansodan pommitusten keskellä.

Hävityksen jumala on itsenäinen sisarteos, joka nostaa näyttämölle edellisestä kirjasta tutun Ursulan veljen Teddyn. Tämäkin kirja kertoo sodasta ja pommituksista, mutta näkökulma on toinen: Teddy on pommikonelentäjä, joka yö toisensa jälkeen lentää pommittamaan Saksaa raunioiksi. Siinä missä Elämä elämältä pohjusti sodan syttymistä, Hävityksen jumala käsittelee myös sodan seurauksia.

Elämä elämältä oli rakenteeltaan kokeileva, eikä Hävityksen jumalakaan suoraviivaisesti etene, vaan tarina poukkoilee kronologisesti hieman miten sattuu, kertoen milloin sotavuosista, milloin Teddyn vanhuusvuosista, milloin lapsuudesta Fox Cornerissa. Atkinsonilla on miellyttävä tapa mainita joku yksityiskohta ja palata siihen sitten myöhemmin perinpohjaisemmin ja yleensä jostain toisesta näkökulmasta. Lukija pidetään myös jatkuvasti hyvin selvillä siitä, missä tarina menee.

Tammikuu on hädintuskin puolessa kun tätä kirjoitan, mutta olen jo valmis nostamaan Hävityksen jumalan vuoden parhaiden lukukokemusten joukkoon.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...