Sinikka Nopola ja Tiina Nopola: Heinähattu, Vilttitossu ja iso Elsa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Heinähattu ja Vilttitossu -sarja on jo 25 vuoden ikäinen. Sarjan vanhoja kirjoja on alettu julkaista uudelleen, vanha Markus Majaluoman kuvitus on vaihtunut vähän modernimpaan Salla Savolaisen kuvitukseen. Nyt vuorossa on Heinähattu, Vilttitossu ja iso Elsa.

Vilttitossukin on koulussa, mutta koulunkäynti ei oikein suju. Vilttitossua kiusataan koulussa, joten hän ei sinne mene. Vilttitossu pinnaa koulusta ja saa Alibullenin neideiltä loistavan idean: eläimiltä voi oppia vaikka mitä, joten hän ryhtyy ulkoiluttamaan kissoja ja koiria.

Vilttitossu saa heti ensimmäiseksi ulkoilutettavakseen ison Elsan, valtavan tanskandoggin, ja hankaluuksiahan siitä seuraa – kuten Vilttitossun muistakin ulkoilutuksista. Hankaluudet huipentuvat siihen, kun Heinähatun ja Vilttitossun isää Mattia uhkaa haastemies ja kylässä riehuu varas… mutta onneksi kaikki kääntyy lopulta parhain päin.

Heinähattu, Vilttitossu ja iso Elsa on varhaisempia Heinähattu ja Vilttitossu -kirjoja, vuodelta 1997, joten siinä on runsaammin tekstiä kuin uusimmissa kirjoissa. Savolaisen kuvitus sen sijaan on tuttua sarjan uusista kirjoista. Toimiihan se. Uuden laitoksen yhteydessä kirjan tekstiäkin on hieman muokattu; minkä verran, en osaa tarkemmin sanoa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 867 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...