Sinikka Nopola ja Tiina Nopola: Heinähattu, Vilttitossu ja Kalju-Koponen

Heinähattu, Vilttitossu ja Kalju-Koponen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Alibullenin neidit ovat tulossa kakkukesteille Heinähatun ja Vilttitossun luokse, mutta Kattilakosken sisaruksillapa on tappelu käynnissä. Vilttitossu on vihainen Heinähatulle, joka väittää, että Vilttitossu oli vauvana kalju.

Vilttitossu suuttuu sen verran pahasti, että hipsii seuraavana yönä leikkaamaan Heinähatun pitkät letit poikki. Aamulla Vilttitossu vakuuttaa, että hiiri kävi yöllä napsaisemassa letit poikki, mutta kyllä Heinähattu tietää, kuka on oikeasti syyllinen.

Vilttitossu suorittaa pikaisen pakenemisen makuuhuoneen ikkunan kautta. Paon näkee konstaapeli Isonapa, joka ei kuitenkaan tunnista Vilttitossua. Vilttitossu saakin vakuutettua konstaapelin, että tämä näki murtovarkaan, joka kävi varastamassa Heinähatun letit. Sen on tietenkin oltava kuuluisa Kalju-Koponen, päättelee Isonpaa, ja sitten onkin täysi meno päällä, kun alkaa murtovarasjahti.

Sinikka ja Tiina Nopola ovat kirjoittaneet hauskan uuden tarinan Heinähatusta ja Vilttitossusta. Tällä kertaa muotona on kuvakirja. Kuvituksesta vastaa Salla Savolainen, joka ei varsinaisesti omiin suosikkeihini lukeudu, mutta pakko on myöntää, että Savolainen on piirtänyt Kattilakosken sisaruksista varsin ilmeikkäitä tyttöjä. Heinähattu, Vilttitossu ja Kalju-Koponen on hauska kirja sisarusten välisestä kateudesta ja riidoista.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...