Sinikka Nopola ja Tiina Nopola: Heinähattu, Vilttitossu ja Kalju-Koponen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Alibullenin neidit ovat tulossa kakkukesteille Heinähatun ja Vilttitossun luokse, mutta Kattilakosken sisaruksillapa on tappelu käynnissä. Vilttitossu on vihainen Heinähatulle, joka väittää, että Vilttitossu oli vauvana kalju.

Vilttitossu suuttuu sen verran pahasti, että hipsii seuraavana yönä leikkaamaan Heinähatun pitkät letit poikki. Aamulla Vilttitossu vakuuttaa, että hiiri kävi yöllä napsaisemassa letit poikki, mutta kyllä Heinähattu tietää, kuka on oikeasti syyllinen.

Vilttitossu suorittaa pikaisen pakenemisen makuuhuoneen ikkunan kautta. Paon näkee konstaapeli Isonapa, joka ei kuitenkaan tunnista Vilttitossua. Vilttitossu saakin vakuutettua konstaapelin, että tämä näki murtovarkaan, joka kävi varastamassa Heinähatun letit. Sen on tietenkin oltava kuuluisa Kalju-Koponen, päättelee Isonpaa, ja sitten onkin täysi meno päällä, kun alkaa murtovarasjahti.

Sinikka ja Tiina Nopola ovat kirjoittaneet hauskan uuden tarinan Heinähatusta ja Vilttitossusta. Tällä kertaa muotona on kuvakirja. Kuvituksesta vastaa Salla Savolainen, joka ei varsinaisesti omiin suosikkeihini lukeudu, mutta pakko on myöntää, että Savolainen on piirtänyt Kattilakosken sisaruksista varsin ilmeikkäitä tyttöjä. Heinähattu, Vilttitossu ja Kalju-Koponen on hauska kirja sisarusten välisestä kateudesta ja riidoista.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

4 kommenttia

  1. Minä vähän petyin näihin uusiin Heinähattu-Vilttitossuihin. Markus Majaluoman kuvitus teki heidät niin näköisikseen, että tuntuvat näissä kuvakirjoissa jotenkin lässähtäneiltä.

  2. Nyt olen kyllä Pyryn kanssa aivan samaa mieltä. Piti oikein kaivaa esille Majaluoman kuvittamia kirjoja ja kyllä minä niistä enemmän pidän.
    Ehkä jonkin verran samankaltaisuuteen (?) uusi kuvittaja Salla Savolainen on pyrkinyt, mutta ei, ei.

  3. Minulla ei ole ihmeempää suhdetta Majaluoman kuvittamiin kirjoihin (en ole hirveä Majaluoman fani, ehkä yläasteen ruotsinkirja traumatisoi), joten nämä uudet ovat olleet ihan hyviä, vaikka en varsinkaan ole Savolaisen tyylin ystävä. Mutta Risto Räppääjä -kuvittajan vaihdos, siinäpä vasta katala teko!

  4. Kas Mikko, tällainen vanhempi lukija ei ole tutustunut näihin yläasteen ruotsin kirjoihin ja Risto Räppääjäkin ilmestyi kuvioihin omien ja vieraiden lasten jo vartuttua. Katsos minä olen käynyt vanhan hyvän ajan keskikoulun 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...