Jarkko Sipilä: Helsingin pimeä puoli : 100 karua tapausta: Rikoskävelyllä Helsingin keskustassa

Helsingin pimeä puoli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Toimittaja ja kirjailija Jarkko Sipilä on kirjoittanut mielenkiintoisen kirjan. Helsingin pimeä puoli esittelee sata Helsingin keskustassa tapahtunutta rikosta, onnettomuutta tai muuta synkkää tapahtumaa.

Sipilän esittelemien tapahtumien aikajana on pitkä, 1700-luvulta nykypäivään. Tapausten perusteella ihmisluonne ei ole vuosisatojen aikana ainakaan jalostunut, vaan ihminen on edelleen julma olento. Sipilä kertoo monesta rikoksesta, joiden raakuus ja epäinhimillisyys puistattavat. Kirjassa käydään läpi muiden muassa Tehtaankadun poliisimurhat vuodelta 1997 ja niin sanotun myrkkyhoitajan tapaus 2000-luvulta.

Jotkut asiat ovat kuitenkin muuttuneet. Lääkäri Pentti Karvonen, joka 1990-luvun lopulla aloitti narkomaanien korvaushoidon Subutexillä, oli aikaansa edellä. Hän sai toiminnastaan ehdottoman vankeustuomion.

Sipilän kuvaamat tapahtumat ovat synkkiä, mutta alakuloa herättävät myös joistakin rikoksista saatujen tuomioiden lyhyys. Vuonna 2000 prostituoidun tappanut mies tuomittiin taposta yhdeksän vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen, josta hän ensikertalaisena istui vain puolet. Kirjan surullisin tarina on vuodelta 1957, jolloin useampi mies raiskasi Inga Myllärin. Hän kuoli epäselvissä oloissa, mutta kukaan ei saanut rangaistusta hänen kuolemastaan. Raiskauksistakin annettiin vain ehdollisia tuomioita.

Helsingin pimeä puoli on kiehtova, helppolukuinen kirja. Harmillista siinä on vain se, että tarinat ovat väistämättä lyhyitä. Kirjaan on liitetty kartta, jonka avulla Helsingin keskustassa voi tehdä rikoskävelyn.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...