Catherine Poulton: Hyvää lankaa : ajattomia pipoja, huiveja, sukkia ja käsineitä

Hyvää lankaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pipot ja varsinkin erilaiset tuubihuivit ovat viime aikoina olleet hyvin suosittuja ja paljon käytettyjä asusteita. Niihin löytyy monenlaisia ohjeita Moreenikustannuksen julkaisemasta kirjasta Hyvää lankaa. Lisäksi kirja sisältää muutamia kämmekäsohjeita; otsikon lupaamia sukkia on sen sijaan vain yksi pari. Lopusta löytyy vielä suurehko peittokin. Peittoa lukuunottamatta työt ovat melko nopeita, koska ne on toteutettu paksuhkoista langoista ja kohtalaisen yksinkertaisilla mallineuleilla.

Hyvää lankaa on alunperin brittiläinen kirja, mutta ohjeiden valmistusta helpottaa se, ettei lankoja ole määritelty valmiiksi. Onhan ulkomaisten käsityökirjojen esittämiä lankoja joskus melko vaikeaa löytää meiltä muuten kuin nettikaupoista. Nyt neuletiheyden ja puikkokoon perusteella voi jokainen valita sopivan langan saatavilla olevista vaihtoehdoista. Vain juoksumetrilukua jäin kaipaamaan.

Kirjan kuvat ovat hauskoja ja vähän erilaisia kuin neulekirjoissa yleensä. Lopussa on lisäksi yleisiä ohjeita neulomisen tueksi.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 236 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...