Aniko Lehtinen: Ihan ulkona

Osta kirja itsellesi

Anikó Lehtisen Ihan ulkona on idealtaan kiva keittokirja. Tuo idea on esitellä ruokia, jotka soveltuvat erilaisiin ulkokäyttöihin. Eväskorit täyttyvät niin pyörä-, hiekkaranta- kuin kaupunkiretkellekin sopivin herkuin. Toisaalta teoksen avuin onnistuvat myös bileet siirtolapuutarhassa tai takapihan grillillä, festareita tai puistopiknikkiä sivuuttamatta.

Teoksen ensimetreillä Anikó, koko elämänsä ahkerasti ulkoillut retkeilijä, antaa joitakin vinkkejä onnistuneeseen ulkoruokailuun. Sen jälkeen esitellään reseptit teemoittain aina ”Fillarieväistä” ”Illalliseen taivaan alla”. Vaikka suurin osa ruokalajeista valmistetaankin etukäteen ja nautitaan retkeilytilanteessa, mukana on myös muutamia ulkona valmistuvia ruokalajeja. Lisäksi jokaiseen lukuun on liitetty erilaisia teemaan sopivia juomareseptejä.

Kohdallani kokeiluun itse resepteistä on ehtinyt vasta yksi, mausteiset jauhelihapihvit. Näin pienen otoksen perusteella ei tietenkään voi vielä valtavia lupailla, mutta ainakin pihvit olivat maukkaita. Näin ollen kun makoisiin pihvihetkiin ynnätään teoksen hauska idea, saa Ihan ulkona minulta suosituksen.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.