Anikó Lehtinen: Ihan ulkona

Ihan ulkona

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Anikó Lehtisen Ihan ulkona on idealtaan kiva keittokirja. Tuo idea on esitellä ruokia, jotka soveltuvat erilaisiin ulkokäyttöihin. Eväskorit täyttyvät niin pyörä-, hiekkaranta- kuin kaupunkiretkellekin sopivin herkuin. Toisaalta teoksen avuin onnistuvat myös bileet siirtolapuutarhassa tai takapihan grillillä, festareita tai puistopiknikkiä sivuuttamatta.

Teoksen ensimetreillä Anikó, koko elämänsä ahkerasti ulkoillut retkeilijä, antaa joitakin vinkkejä onnistuneeseen ulkoruokailuun. Sen jälkeen esitellään reseptit teemoittain aina ”Fillarieväistä” ”Illalliseen taivaan alla”. Vaikka suurin osa ruokalajeista valmistetaankin etukäteen ja nautitaan retkeilytilanteessa, mukana on myös muutamia ulkona valmistuvia ruokalajeja. Lisäksi jokaiseen lukuun on liitetty erilaisia teemaan sopivia juomareseptejä.

Kohdallani kokeiluun itse resepteistä on ehtinyt vasta yksi, mausteiset jauhelihapihvit. Näin pienen otoksen perusteella ei tietenkään voi vielä valtavia lupailla, mutta ainakin pihvit olivat maukkaita. Näin ollen kun makoisiin pihvihetkiin ynnätään teoksen hauska idea, saa Ihan ulkona minulta suosituksen.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...