Santtu Luoto: Ile Kallio

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja, joka kertoo Hurriganes-kitaristi Ile Kalliosta, on loistava. Heti kun sain sen käsiini, se otti niin haltuun.

Santtu Luoto on kirjan kirjoittanut minä-muodossa, niin kuin Ile itse olisi sen kirjoittanut. Ile siis puhuu lukijalle joka sivulla. Aivan kuin istuisi vieressä ja palauttaisi mieliimme sen kaiken, mitä joskus tapahtui. Kuinka hän aloitti Hurriganesissa, lähti pois ja palasi takaisin. Kaikki ne ajat saa kokea tämän kivan kirjan kanssa, jossa on lukematon määrä kuvamateriaalia.

Kirja etenee 1960-luvulta tähän päivään, kummemmin poukkoilematta. Se marssittaa esiin muitakin muusikoita ja kuvaa ajan henkeä, musiikin tekemistä. Ilen ensimmäistä bändeistä Hurriganesiin ja siihen, kun hän tapasi Kaija Kärkisen ja heistä tuli kaikin puolin toimiva pari.

Kirja on helppotajuinen, koska se on jaettu lukuisiin kappaleisiin ja teksti on vaan niin kovin sujuvaa.

Tyyli on juuri sellainen, että sitä on mukava lukea. Kun kirjan sulkee, hieman herkistyneenä, huomaa, miten hyvä mieli siitä jäi.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...