Jenny Offill: Ilmastoja

Ilmastoja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yllättävää, että Jenny Offillin esikoisteoksesta Syvien pohdintojen jaosto on vain pari vuotta. Edeltäjä oli sen verran herkullinen, että tämä uusi Ilmastoja pääsi saman tien lukulistalle, kun sen kirjastosta hain.

Offill on pysynyt uskollisena tyylilleen. Teksti soljuu eteenpäin pieninä, irtonaisina katkelmina, joista koostuu toki yhtenäinen tarina, mutta sekaan on lisätty kaikenlaista. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Brooklyniin, jossa päähenkilö Lizzie työskentelee yliopiston kirjastossa ja kantaa huolta läheisistään: perheestään, narkomaaniveljestään ja satunnaisista kirjaston asiakkaista.

Siinä sivussa huolehditaan ilmastonmuutoksesta ja Yhdysvaltojen kiristyvästä ilmapiiristä: tapahtumat sijoittuvat Trumpin valintaa edeltävään aikaan. Lizzie saa töitä ilmastonmuutospodcastia pitävän Sylvian apulaisena ja vastailee tämän huolestuneiden kuulijoiden sähköpostiviesteihin, joissa kysellään kaikenlaista ilmastonmuutoksesta ja tulevista ajoista.

Kuinka selvitä lopun ajan merkkien keskellä? Tämä asiahan ei ole tässä viime vuosina missään nimessä käynyt vähemmän merkittäväksi. Lizzien sekoitus survivalismia ja meditaatiota on mainio. Kirja on aiheeltaan karmiva, mutta ei erityisen ahdistava. Offill on rakentanut sen mukavalla tavalla ja kirjassa on paljon hauskoja ja huvittavia yksityiskohtia.

Ilmastoja on oivallinen kirja ajankohtaisesta aiheesta ja tosiaan sinetöi Offallin paikan huomattavan kiinnostavana kirjoittajana.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...