Ingmarie Nilsson: Juoksijan treeniopas

Osta kirja itsellesi

Entinen kilpaurheilija Ingmarie Nilsson tuo Juoksijan treeniopas -kirjassaan juoksutietämyksensä myös meidän tavallisten juoksun harrastajien hyödynnettäväksi. Nilssonin opas osoittautuikin varsin monipuoliseksi, ja se sopii hyvin sekä aloitteleville että jo kokeneille juoksijoille, sillä muun muassa juoksuohjelmissa huomioidaan eri tasoiset ja eri tavoitteisiin pyrkivät juoksijat.

Juoksu on viime aikoina ollut varsin trendikäs harrastus ja myös erilaisia ja hyvin ansiokkaitakin juoksuoppaita on ilmestynyt runsain mitoin. Nilssonin teos ei kuitenkaan häviä kanssakilpailijoilleen, sillä se sisältää kaiken tarvittavan perustiedon juoksuharrastuksen aloittamiseen ja vielä paljon enemmänkin.

Itse olen lajin harrastajana lukenut useitakin oppaita, mutta vasta Nilssonin kirja on todella kirjoittanut auki erilaiset sykeharjoittelut ja muut juoksuharjoitukset. Lisäksi kirjassa muun muassa kuvataan selkeästi, miten oma maksimisyke määritetään juoksuharjoituksen avulla.

Teos ei myöskään keskity ainoastaan juoksemiseen, vaan siitä saa vinkkejä ruokavalioon, lepoon, turvallisuuteen, lihaskuntoon ja ajankäyttöön. Nilsson huomioikin muun muassa pienten lasten vanhemmat, ja antaa hyviä vinkkejä siitä, miten treenin saisi mahdutettua jo valmiiksi kireään aikatauluun. Oikeastaan ainoan miinuksensa kirja saa siitä, ettei hormonaalisen vaihtelun vaikutusta naisten treeniin huomioida millään tavalla, toisin kuin esimerkiksi Kirsi Valastin Naisen treenikirjassa. Ainakin omalla kohdallani hormoneilla todella on vaikutusta siihen, liitelenkö lenkkipolulla euforisessa tilassa vai laahustanko tuskaisesti kiroillen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...