Jani Kaaro: Kauniimpi maailma

Osta kirja itsellesi

Entinen Hesarin tiedetoimittaja Jani Kaaro on kirjoittanut hyvin mielenkiintoisen esseekokoelman. Kauniimman maailman osuvana alaotsikkona on Kirjoituksia sielusta, taloudesta ja oikeudenmukaisuudesta.

Kaaro kirjoittaa ajatuksia herättäviä, valtavirrasta poikkeavia näkemyksiä. Kokoelman tärkein teksti on ensimmäinen essee ”Raha ja lahjan henki”, johon Kaaro on koonnut ajatteluaan rahasta, taloudesta ja lahjasta. Essee kyseenalaistaa nykyisen rahatalouden lait ja koron ottamisen oikeuden. Nykyinen talousnäkemys perustuu jatkuvaan kasvuun ja koron tuottamiseen, mutta voisiko asian ajatella toisin?

Unesta ja unettomuudesta on pari tekstiä, lisäksi käsitellään kuolemaa, surua ja psykosomaattisten sairauksien luonnetta. Kirjoituksissa on ajatusta ja näkemystä. Oli Kaaron kanssa samaa mieltä tai ei, näistä kirjoituksista saa takuuvarmasti uutta ajateltavaa ja uusia näkemyksiä pureskeltavaksi.

Pieni kokoelma, mutta paljon ajatusta. Tämä on hyvä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...