Jani Kaaro: Kauniimpi maailma : kirjoituksia sielusta, taloudesta ja oikeudenmukaisuudesta

Kauniimpi maailma

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Entinen Hesarin tiedetoimittaja Jani Kaaro on kirjoittanut hyvin mielenkiintoisen esseekokoelman. Kauniimman maailman osuvana alaotsikkona on Kirjoituksia sielusta, taloudesta ja oikeudenmukaisuudesta.

Kaaro kirjoittaa ajatuksia herättäviä, valtavirrasta poikkeavia näkemyksiä. Kokoelman tärkein teksti on ensimmäinen essee “Raha ja lahjan henki”, johon Kaaro on koonnut ajatteluaan rahasta, taloudesta ja lahjasta. Essee kyseenalaistaa nykyisen rahatalouden lait ja koron ottamisen oikeuden. Nykyinen talousnäkemys perustuu jatkuvaan kasvuun ja koron tuottamiseen, mutta voisiko asian ajatella toisin?

Unesta ja unettomuudesta on pari tekstiä, lisäksi käsitellään kuolemaa, surua ja psykosomaattisten sairauksien luonnetta. Kirjoituksissa on ajatusta ja näkemystä. Oli Kaaron kanssa samaa mieltä tai ei, näistä kirjoituksista saa takuuvarmasti uutta ajateltavaa ja uusia näkemyksiä pureskeltavaksi.

Pieni kokoelma, mutta paljon ajatusta. Tämä on hyvä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...